Egykor versenyszerűen úszott, ám a sport felhagyásával nem változtatott az étrendjén, majd kialakuló depresszióját is evésbe fojtotta egy 23 éves lány. Az évek során 63 kiló felesleget szedett fel, ám nemrég 44 kilótól sikerült megszabadulnia. Lehengerlő teljesítményének eredményét előtte-utána fotókon mutatta meg a nagyérdeműnek.

Hosszú évek kemény munkája után teljességgel kiábrándult a versenysportból az egyesült államokbeli Kansas államban élő Caroline Ehrich. Otthagyta a karrierjét és mérhetetlen evésbe menekült.

„Miután abbahagytam az úszást, romlott a mentális egészségem, és el is híztam. Egész életemben versenysportoló voltam, de kiégtem és abbahagytam” – mondta a 23 éves ifjú hölgy, aki az úszással való felhagyás ellenére továbbra is az intenzív mozgás mellett kialakított étrendjét folytatta, így egyre több plusz kiló szaladt fel rá. Gyors súlygyarapodásában az is közrejátszott, hogy depresszióba esett, elkeseredését pedig evésbe fojtotta. Öt év alatt összesen 63 kiló felesleget szedett fel, így rövidesen 133 kilót mutatott alatta a mérleg.

Ehrich idővel egyre zárkózottabbá vált, a sportra ellenségként kezdett tekinteni és egy ördögi körbe került. Minél több súly ment fel rá, annál jobban elszigetelte magát, bánatában pedig tovább evett. Egyesek egyenesen undorítónak nevezték, mások tehénnek és disznónak csúfolták, azt mondták neki, hogy soha senki sem fog vele randevúzni. Szép lassan minden maradék önbizalmát elvesztette, végül terápiás segítséggel sikerült megbirkóznia a depresszióval, valamint választ talált a kérdéseire, többek között arra, hogy miért vesztette el a motivációját a testmozgás terén. Ezután apró lépésekben sikerült megváltoztatnia az önpusztító életmódját:

elhagyta a gyorsételeket és 15 perc gyaloglást iktatott be a napirendjébe. Igyekezett egyre jobb minőségű, rostban és fehérjékben gazdag ételeket fogyasztani. 

Először 30 kilót sikerült leadnia és mentálisan is egyre jobb állapotba került. Kiderült, hogy a hormonháztartása is felborult, így abbahagyta a fogamzásgátló tabletta szedését, majd amikor hormonálisan rendbe jött és ezzel a bélflórájának az egyensúlya is visszaállt, további 14 kilótól szabadult meg. Fogyásának folyamatától folyamatosan posztolt a közösségi médiában, így új életmódjának nemcsak mínusz 44 kilót köszönhetett, de kisebb hírnevet is szerzett magának és influenszerré vált. 

Caroline Ehrich életében először egészségnek és boldognak érzi magát, kifejezett célja, hogy megmutassa az embereknek: nem kell sok ahhoz, hogy valaki gyökeresen megváltoztassa az életmódját.

(Femina)

(Borítókép: Tükör előtt álló nő különböző alakban. Illusztráció: Getty Images)