Napszakonként más és más előnye lehet az önkielégítésnek. Mutatjuk, mikor miért érdemes magunkhoz nyúlni!

Hogy kinek mikor a legideálisabb maszturbálni, az nagyban függ az adott illető életritmusától. Az önkielégítés köztudottan jó hatással van az egészségre, ám ezt leginkább akkor maxolhatjuk ki, ha a saját ritmusunknak megfelelő időpontban elégítjük ki a szükségleteinket.

Ha korán kelők vagyunk, érdemes a napjainkat önkielégítéssel, vagy ha kapcsolatban élünk, akkor forró együttléttel kezdeni, a reggeli szex ugyanis olyan hormonokat és más kémiai anyagokat szabadít fel a testben, amelyek egész nap a hasznunkra válhatnak.

„A reggeli szex azért ideális, mert mind a férfiak, mind a nők tesztoszteronszintje ébredéskor csúcsosodik ki. A tesztoszteron a szexuális vágy szempontjából fontos szerepet tölt be, mert serkenti a libidót és a szexuális aktivitást. A reggeli orgazmus továbbá javíthatja a kognitív funkciókat, erősítheti az immunrendszert és javíthatja a hangulatot” – magyarázta a  romper.com -nak dr. Shannon Chavez szexterapeuta. Hozzátette: a maszturbációval vagy szexuális együttléttel járó mozgás jó hatással van a szívre és az érrendszerre, így sokkal energikusabban kezdhetjük a napot, mi több, a nemi szervünk egészséges működését is támogatjuk.

Ha nem bírjuk a korán kelést, ellenben nem okoz gondot egy kicsit tovább ébren maradni, akkor az esti órákban élvezhetjük ki az orgazmus egy másfajta előnyét: a boldogsághormonok, vagyis az oxitocin, dopamin és szerotonin felszabadulása miatt a megkönnyebbültség és elégedettség érzése járhat minket át, ebben a tökéletes nyugalomban pedig könnyen álomba merülhetünk, mi több, a pihenésünk minősége is messze jobb lesz.

Ha sem a kora reggeli kukorékolás, sem a késő esti viribülés nem jellemző ránk, akkor sem kell elkeserednünk, ugyanis a délutáni pásztorórák is remek alkalmat jelenthetnek egy kis kényeztetésre. Kiváltképp, ha rosszkedvünk van, fásultnak, idegesnek érezzük magunkat napközben.

Ezek kombinációja segíthet a stressz természetes feloldásában

– hívta fel a figyelmet a szakember.

(Borítókép: A zuhany alatt magához nyúló férfi. Illusztráció: Getty Images)