Sokan nem tudják, hogyan kezdjenek neki a rendszeres testmozgásnak, edzésnek. Előfordul, hogy egy-egy kifogás, vagy érzés miatt nem vágunk bele a sportolásba. Íme 5 tipp, hogy miért nem érdemes habozni!

1. Realitás

Ne legyenek irreális elvárásaink! Lehet, hogy az első időszakban még nem ismerjük a testünket, de ezzel nincs semmi baj. Fokozatosan megtanuljuk majd, hogy mennyit bírunk, és mi az, ami már megterhelő a számunkra. Fontos, hogy hagyjunk magunknak időt.

2. Tömeg

Hiba volna függővé tenni a sportolást más személyektől vagy körülményektől. Ha zavar, hogy mások is látják, ahogy sportol, akkor válassza az otthoni edzést. Számtalan videós anyag és különféle applikációk nyújtanak segítséget, hogy fittebbek legyünk.

3. Járjunk utána!

Nagyon inspiráló lehet, ha eleinte személyes beszámolókat hallgatunk és nézünk, vagy ha olvassuk mások sikertörténeteit. Emellett kérhetünk tanácsot edzőktől, orvosoktól a biztonságos sportolás érdekében. Persze azért, mert másnak sikerült egy bizonyos módszerrel jelentős eredményeket elérnie, egyáltalán nem biztos, hogy velünk is rögtön így lesz. Érdemes kísérletezni, hogy nálunk mi működik.

4. Vízió

Nem, itt nem a Marvel-filmekből ismert karakterre célozgatunk, hanem sokkal inkább a célkitűzésre. Sokaknak segít, ha látnak egy képet a kívánt eredményről. Egy motivációs fotó az íróasztalon vagy a hűtőszekrényen naponta többször emlékeztet arra, hogy mire is szántuk el magunkat.

5. Nem érdemes halogatni

Kezdje el még ma, és ne hagyja abba, amíg el nem éri a kívánt eredményt! Ezzel nem fog kárba veszni a befektetett munka sem.

(Borítókép: Férfi startpozícióban. Illusztráció: Thomas Barwick/Getty)