Patrick Bet-David, a New York Yankees egyik tulajdonosa egy podcastben beszélt arról, hogy ő mivel ösztönzi gyermekeit a tanulásra.

Egy legenda szerint az utolsó ember, aki könyvoldalakkal fizetett az Rejtő Jenő volt a Japán kávéházban. Igaz azok még ki nem nyomtatott könyvek kéziratlapjai voltak.

Nem valószínű, hogy a teheráni születésű, amerikai üzletember hallott volna már erről a legendáról, de mégis ehhez hasonló rendszert vezetett be gyermekeinél. Patrick Bet-David elmondta, hogy ő bármit megvesz a gyermekeinek, amit azok szeretnének, mindegy milyen drága – és ezt meg is teheti, ugyanis több mint 72 milliárdos forinttal rendelkezik.

Az üzletember négy gyermeke azonban ennek ellenére sincsen elkényeztetve, ugyanis otthon nem kapják meg egyből a boltban általuk kiválasztott terméket, hanem „fizetniük” kell érte méghozzá könyvoldalakkal.

Igaz, nekik nem írniuk kell, mint Rejtőnek, hanem olvasniuk. Példaként a milliárdos egy nagyobb LEGO szettet hozott fel, amiért cserébe 20 könyv elolvasását kérte gyermekétől.

Ha elmész mondjuk egy étterembe, ott pénzzel fizetsz. Nálunk otthon pedig oldalakkal”

– fogalmazott Patrick Bet-David.

Az üzletember hozzátette, hogy nem csak tárgyekért „fizethetnek” így gyermekei, hanem bármilyen más szolgáltatásért vagy utazásért is, amit képes teljesíteni.

(Borítókép: Apa és fia könyvet olvas. Fotó: GettyImages)