Ön is a reggeli órákban áll a zuhany alá? Sokan úgy gondolják, hogy ez az ideális módja annak, hogy frissen induljanak neki a napnak. A szakértők azonban most új tanácsot adnak, ami alapjaiban változtathatja meg a napi rutinjainkat.

Az esti zuhanyzás hívei gyakran hangsúlyozzák annak előnyeit, mint például a nap során a testünkre kerülő szennyeződések és baktériumok lemosása, lehetővé téve, hogy tisztán térjünk nyugovóra. A kutatók most tudományos alappal is megerősítették, hogy az esti zuhanyzás lehet az egészségesebb választás – írta meg a Life.hu.

A szakértők által végzett kutatások alapján az derült ki, hogy a lefekvés előtti 90 perces zuhanyozás elősegíti a gyorsabb elalvást. A meleg víz hatására a test hőmérséklete kissé csökken, ami javítja az alvás minőségét.

De nem az alvás minőségének javulása az egyetlen érv az esti zuhanyzás mellett! Bőrgyógyászok szerint elegendő naponta 5-10 percet a zuhany alatt eltölteni, így távolítva el a baktériumokat és az irritáló anyagokat. Az esti zuhanyzással nem csak frissebbnek érezhetjük magunkat, hanem bőrünk és hajunk egészségét is óvhatjuk, elkerülve a kellemetlen bőrproblémákat, mint például a pattanások.

(Borítókép: egy férfi a zuhany alatt fürdik. Illusztráció: Getty Images)