A szépségéről elhíresült Kleopátra már 2000 éve megfejtette a titkot, amit Tuvic Aleksandra is előszeretettel alkalmaz.

Tuvic Aleksandra fényűző életét egy egész ország nézheti hétköznaponként a Kőgazdag fiatalokban. A gazdag lányról a műsorban derült ki, hogy minden reggel tejben fürdik csapvíz helyett, ugyanis fiatalon akarja tartani a bőrét, akárcsak Kleopátra.

A szőke hölgy a kamerák előtt vetkőzött bikinire, majd rózsaszirmokat dobált a tejjel teli kádba, hogy a bőrének egészséges fürdőt vegyen. 

„Nagyon szeretem a történelmet és rengeteget olvasok. Így azt olvastam hogy az ókorban Kleopátra tejben fürdött, hogy fiatalon tartsa a bőrét, ezért én is rutinná tettem, hogy reggelente veszek egy tejes fürdőt”

– mondta a procedúráról Szandi.

Kleopátra, az egyiptomi királynő korának egyik legismertebb szépségideálja volt. Nemcsak a férfiakat babonázta meg megjelenésével, hanem a nők is irigyelték, és próbálták utánozni fortélyait. Az egyiptomi uralkodónő gyönyörű bőrét fürdő rituáléjának is köszönhette: az esti fürdéskor szamártej, méz és különböző illóolajok keverékében áztatta magát.

Miért érdemes tejben fürdeni?

A tejfürdő kiválóan nyugtatja az érzékeny, száraz vagy irritált bőrt, és kifejezetten kellemes wellness élmény. Nemcsak bőrprobléma esetén érdemes kipróbálni, hiszen a pihentető alvásban is segíthet egy stresszes nap után. Nem kell megijedni a tej ára miatt, hiszen a tejfürdő nem azt jelenti, hogy literszámra öntjük a tejet a kádba, hanem a meleg vízhez adunk bizonyos mennyiségű – néhány pohárnyi – tejet. 

Ezért hatásos a tejes fürdő

Az állati eredetű tejes fürdők esetében az előnyök az összetevők keverékéből adódnak. A tej tejsavat tartalmaz, amely egy alfa-hidroxisav, ez hidratáló tulajdonságokkal is rendelkezik, tehát képes hidratálni és gyengéden hámlasztani a bőrt. Ennek köszönhetően a bőr puhává és simává válik. 

(Borítókép: Tejes fürdő. Illusztráció: M-Production/Getty)