Számos cikk szól arról, hogy milyen ételeket érdemes magunkhoz vennünk egy fogyókúra során, ám az ilyenkor hasznos italokról általában kevés szó esik. Cikkünkben azt a két innivalót mutatjuk be, amelyek fogyasztása hozzájárulhat a kilók leolvasztásához.

Egy fogyókúra során engedhetetlen a megfelelő étrend, beleértve a sok esetben kalóriaszegény ételeket, ám ugyanígy a jótékony hatású italokat is. A leglogikusabb választás természetesen a tiszta víz, ám rengetegen vannak, akik nem annyira kedvelik, ha egész nap csak azt kell inniuk. Éppen ezért érdemes váltogatni a különböző folyadékokat, hiszen némelyik kifejezetten képes felpörgetni a fogyást. Íme!

Gyógyteák 

A táplálkozási szakértők szerint a gyógyteák remek választást jelentenek egy fogyókúra során, a legtöbb közülük ugyanis cukormentes és nem tartalmaznak felesleges kalóriákat. Érdemes kipróbálni a kamillát, borsmentát és a hibiszkuszt. Vannak vízhajtó gyógyteák is, melyek segítik a zsírégetést. Ilyen például a nyír, a pitypang, a cickafark és a réti legyezőfű. Mindegyik esetében fontos, hogy az előírásoknak megfelelően fogyasszuk azokat. A beszerzésükhöz érdemes gyógynövényboltban kezdeni a keresgélést.

Ízesített vizek

Ahelyett, hogy a gyengébb pillanatokban valamilyen üdítőitalhoz, gyümölcsléhez nyúlna, előnyösebb, ha az ízesített vizek közül válogat. Ennél is jobb megoldás, ha saját maga készíti el azt, így egy üvegben mindig akkora mennyiség lehet önnél, amennyit csak szeretne. A legnépszerűbb verziók az uborkás víz, amely vízhajtó hatású, illetve a citromos a gyümölcs antioxidáns- és vitamintartalma miatt.

(Cosmopolitan)

(Borítókép: Férfi egy kancsó teával a kezében. Illusztráció: Getty Images)