Nyáron valahogy mindig rengeteg ötletünk van arra, hogy maximálisan kihasználjuk az évszak nyújtotta lehetőségeket és a jó időt. Ilyenkor csupán a napfénytől is jobb kedvre tudunk derülni. Ősszel viszont már más a helyzet: ilyenkor érdemes bevetni egy-két trükköt, ugyanis az őszi komor időjárás a hangulatunkra is negatív hatással lehet.

1. Több napfény

Ősszel főként mesterséges fénnyel vagyunk körülvéve – az irodában és otthon egyaránt. Éppen ezért, amikor időnk engedi, sétáljunk nagyokat a közeli parkban vagy egy számunkra kedves helyen. Szívja be a friss levegőt és töltődjön fel természetes fénnyel! Ha süt a nap, az ebédszünet maradék perceit is használja ki, hogy elraktározzon egy kis jókedvet és főleg D-vitamint. Ez az évszak egyben tökéletes arra, hogy ellátogasson Magyarország olyan részeire, melyeket inkább akkor érdemes felfedezni, amikor hűvösebbre fordul az idő.

2. A dán otthonok varázsa

Az északi-országban az otthonok egyik fontos eleme a fény. Nem véletlenül, ugyanis ettől szinte melegség járja át őket, és nagyon barátságosak. A meleg fényt a legtöbb helyen a gyertyák teremtik meg, amik a dán lakások legkülönbözőbb pontjain találhatóak, de a gyertyák mellett a meleg fényű égőket is előszeretettel használják, amikkel hasonló hangulatot lehet elérni. 

3. Szervezzen programokat

Minél nyomasztóbb és komorabb az időjárás, annál fontosabb, hogy megfelelő mennyiségű ás minőségű időt szánjunk magunkra. Ilyenkor remek ötlet egy hosszú hétvégére elutazni, netán egy Wellness-kikapcsolódást szervezni. 

4. Használjon illatgyertyákat

Az illatok hatással vannak a hangulatunkra is. Ha nem akar a sok őszi dekorral bajlódni, akkor egyszerűen csak szerezzen be különböző színű és illatú gyertyákat, melyeket egy fáradt nap után gyújtson meg. Egész biztos, hogy jobb kedvre fogja deríteni a legkülönfélébb illatokat árasztó gyertyák valamelyike. 

+1 Igyon forró italokat

Ősszel nemcsak a forró levesek melegíthetnek, hanem egy finom forró tea is, vagy akár egy forrócsoki, netán különböző ízesítésű kávékülönlegességek is. Bátran fogyasszunk ezekből az italokból sokat a hűvösebb őszi napokon.

(Borítókép: Hulló falevelek ősszel. Illusztráció: Jasmin Merdan/Getty)