Meglepő választ kaptunk a kutatóktól arra a kérdésre, hogy mi tesz igazán boldoggá minket. A tudomány megerősítette, hogy nem a pénz, hanem az utazás tesz minket boldoggá, és a szakértők elárulják, miért érdemes ősszel is útra kelni, valamint miért érezhetjük magunkat sokkal boldogabbnak egy városnézés vagy egy tengerparti hétvége után, mint egy új tárgy megvásárlásakor.

A kutatók felfedezték, hogy az utazás során szerzett élmények hosszabb távon boldogítanak minket, mint az újonnan vásárolt tárgyak. Míg a friss vásárlásból származó boldogság hamar elmúlik, addig az utazási emlékekkel sokáig újraélhetjük a kalandokat.

És nem csak a lelkünknek tesz jót az utazás! A boldogság, amit az utazások során érzünk, nem csak a lelkünket gazdagítja: pozitív hatással van az egészségünkre, kreativitásunkra és produktivitásunkra is. A szakértők szerint az utazás a lelki és szellemi gazdagodás kulcsa, és aki boldog, az egészségesebb is.

Az utazás során az agyunk rengeteg új tapasztalattal gazdagodik. Az ilyen friss élmények új idegpályák kialakulása fokozza kreativitásunkat és nyitottságunkat. Az ismeretlen környezet, az új emberekkel való találkozások, és a különböző kultúrák felfedezése mind hozzásegítenek ahhoz, hogy szélesítsük látókörünket.

Az utazás nemcsak a lelkünknek tesz jót, hanem kapcsolatainknak is. A közös kalandok során mélyebb és erősebb kötelékek alakulhatnak ki családtagjainkkal és barátainkkal. Emellett az utazások alkalmával új emberekkel ismerkedhetünk meg, így új barátságokat köthetünk és friss kapcsolatokat alakíthatunk ki.

Az utazás tehát nem csupán szórakozás. Lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerjük önmagunkat, új kihívásokkal szembesüljünk, és gazdagítsuk személyiségünket. Ha tehát boldogabb és egészségesebb életre vágyik, ne habozzon: pakoljon és induljon útnak!

Forrás: Dívány

(Borítókép: boldog pár. Illusztráció: Getty Images)