Örömszerzést, de a nők testének jobb megismerését is szolgálják a gyógyító erejű kristályok a szexpedagógusok szerint. Az ebből az anyagból készült játékok használata a szakemberek szerint felér egy terápiás gyakorlattal.

Sokan hisznek a kristályok gyógyító hatásában, a szexpedagógusok szerint pedig érdemes felfedezni az azokból készülő szexjátékok „mély érzelmi, fizikai és spirituális gyógyító tulajdonságait”. A szakemberek úgy vélik, hogy ezek a játékszerek bár segítik a nőket az „eufórikus orgazmus” elérésében, a lényegük nemcsak ez, hanem hogy a használójuk öngondoskodó módon, tudatosan érjen magához, elismerve az elme-test-lélek-szellem kapcsolatot. 

Ez a folyamat nemcsak a nők örömszerzéssel kapcsolatos perspektívájának újraformálásában, hanem a fizikai gyógyulásban, a szexuális traumák feldolgozásában, a saját testük jobb megismerésében, ezáltal pedig a minőségibb szexuális élet és egészség elérésében is segítheti a nőket.

Coloré cikke rámutat, hogy a kristályokból készült szexjátékok használatát Gwyneth Paltrow hozta be a köztudatba néhány éve, amikor elkezdte árulni a jáde joni tojásokat. Ezeket a szexjátékokat a vaginába kell helyezni, a jelenlétük pedig nemcsak intenzívebb orgazmust ígér, de a véráramlás fokozásával megerősítheti a medencefeneket, valamint az inkontinencia kezelésében is segíthet.

Miután minden kristálynak megvan a maga egyedi előnye és molekuláris összetétele, így az azokból készülő szexjátékok közül mindenki szükségleteinek és vágyainak megfelelő darabok találhatók. A szexpedagógusok azt javasolják, hogy a kezdők számára érdemes valamilyen gyengéd eszközt választani, így ha férfiként meglepné a párját valami újdonsággal, a szakemberek tanácsa szerint egy rózsakvarc kitűnő választást jelent.

A nők számára a szexuális egészség elérésében fontos, hogy valami egyedi, nőies és szép dolgot használjanak, amelynek a célja nem feltétlen a klitorális orgazmus, hanem hogy érezzék a testüket

– szögezték le a szakértők. Kiemelték ugyanakkor, hogy a kristályból készült szexjátékok is rendszeres tisztítást és megfelelő tárolást igényelnek, hogy ne okozzanak fertőzést.

(Borítókép: Gyógyító kristály egy férfi kezében. Illusztráció: Getty Images)