Egy ápolónak tanuló fiatal férfi TikTokon magyarázta el, hogy miért lenne szükség arra, hogy a férfiak is megtöröljék a nemi szervüket pisilés után.

A vizelet enyhén savas anyag. Szóval, ha hagyod, hogy az felhalmozódjon a nadrágodban, az nagyon undorító

– fogalmazott a videóban a Bostoni Egyetem hallgatója, Kenny He. Egy kommentelő azonban megpróbálta megszégyeníteni őt, amiért ő vizelés után megtörli magát.

„Minden egyes nappal egyre nehezebb és nehezebb férfiakkal barátkozni” – értékelte a kommentet, majd egy anatómiai ábra segítségével megpróbálta tisztázni a helyzetet.

Az modellen megmutatta a húgycső belső záróizmát, amely szabályozza a vizelet távozását és kiemelte, hogy a húgycsőben nincs olyan perisztaltika, mint a nyelőcsőben vagy a belekben.

Nincs olyan izom, amely összehúzódna, hogy a maradék vizeletet kinyomja

– egyszerűsítette le Kenny He, aki szerint így hiába gondolja valaki azt, hogy tiszta a pénisze vizelés után, valójában még találhatók ott vizeletmaradékok. Megemlítette, hogy nem véletlenül található a férfiak szervezetében egy úgynevezett Cowper-mirigy, amely előváladékot termel, mert ez segíti kitisztítani a nemi szervet ejakuláció előtt.

@kennybsn Replying to @RivendelI anatomy needs to be a requirement for high school #fyp #anatomy #anatomyandphysiology #school #college #pee #boston #wiping #biology ♬ original sound - kenny

Kulcsfontosságú, hogy a péniszt a tövétől kezdve egészen a csúcsáig összenyomjuk, majd megtöröljük, hogy megszabaduljunk a maradék vizelettől.

Szerintem ez nem túl gyakori a férfiaknál, egyszerűen azért, mert ezt ’nőiesnek’ tartják és attól tartanak, hogy emiatt ’lányosnak’ fogják őket gondolni. Szerintem ez mélyen a toxikus maszkulinitásban és a homofóbiában gyökerezik” – fejtette ki a véleményét.

A Buzzfeed a videóval kapcsolatban megkereste dr. Rena Malik urológust.

Szerinte a húgyúti fertőzések elég ritkák a férfi nemi szervvel rendelkezőknél, függetlenül attól, hogy megtörlik-e vagy sem, viszont mindenképpen vannak higiéniai előnyei a vizelés utáni törlésnek.

(Buzzfeed)

(Borítókép: Férfi, akinek ki kell mennie a mosdóba. Fotó: GettyImages)