Mint egy párkapcsolaton belül szinte mindenben, úgy az ágyban történtek is többnyire a két félen múlnak. Vannak ugyanakkor aspektusok, amelyek kifejezetten vagy a nőre, vagy a férfira vonatkoztathatók. Cikkünkben olyan „hibákat”mutatunk, amelyek főként a gyengébbik nem képviselőire jellemzők.

Kezdeményezőkészség hiánya

Sok nő gyakori hibája, hogy a férfitól várja az első lépést. Bár a vadászösztön az esetek többségében felcsigázza a férfiakat, egy kapcsolatban ők is értékelik, ha alkalomadtán a hölgy kezdeményezi az együttléteket. Sőt, kifejezetten élvezik, ha a párjuk el akarja csábítani őket, esetleg „magánshow-t” is ad nekik. A tévhitekkel ellentétben pedig a nő is sokkal jobban rá tud hangolódni az intim együttlétre, ha ő kezdeményez, ugyanis jobban képes irányítani a helyzetet és a vágyai szerint cselekedhet.

Kevesebbet adnak, mint kapnak

A férfiak számára jó esetben fontos egy párkapcsolatban, hogy kényeztessék a nőt, ezzel a saját egójukat is simogatják. A nők ellenben hajlamosak egyszerűen csak „odaadni magukat” és megfeledkezni a csókokról, simogatásokról és egyéb gesztusokról, amelyekkel kifejezhetik érzéseiket és kényeztethetik a párjukat. 

Megfeledkeznek az erogén zónákról

Míg a férfiak általában a nők egész testét kényeztetik, a gyengébbik nem képviselői sok esetben elfeledkeznek arról, hogy a férfiak is rendelkeznek erogén zónákkal. A legtöbbeknél ilyen a comb belső része, a hónalj, a nyak és a mellbimbó.

Túlreagálják, ha a férfi valami újra vágyik

A legtöbb pár életében idővel egysíkúvá válnak az intim együttlétek, ugyanis nem visznek újítást a szexbe. A rutinszerű intimitás hosszú távon a kapcsolat halálával járhat, így ha a férfi új dolgokkal kísérletezne, érdemes a saját határain belül maradva vagy azokat feszegetve a nőnek is nyitottnak lenni. Legyen szó szexuális kellékekről, új pozíciókról vagy a hálószobán kívül eső helyszínekről, a lehetőségek tárháza végtelen.

Hajlamosak feláldozni a saját igényeiket

A szex lényege, hogy mindkét fél élvezze azt, ám sok nő hajlamos csak a párja igényeit szem előtt tartani. Ennek következtében nemcsak a nő számára lesz kényelmetlen az együttlét, hanem valójában a férfi sem fogja jól érezni magát, hiszen egy férfi számára az egyik legizgatóbb dolog, ha a partnerén azt látja, hogy ő is élvezi a szexet.

Képtelenek igazán kikapcsolni

Felmérések szerint a nők csak pár másodpercre képesek teljesen kikapcsolni szex közben. Ezzel ellentétben a férfiak szinte az egész aktus alatt átadják magukat az élvezeteknek, míg a párjuk hajlamos olyanokon gondolkodni, hogy mennyire kényelmes az ágy, mikor mosott fogat utoljára, milyen ételt készítsen vacsorára, vagy épp mennyire nincs megelégedve önmagával...

Alacsony az önbizalmuk

Ha egy nő görcsösen arra gondol szex közben, hogy a másiknak mi nem tetszhet rajta, akkor azzal nemcsak a saját maga, hanem a partnere számára is elrontja az élményt, hiszen az ilyen gondolatok kiülnek az ember arcára, befolyásolja a viselkedésüket és ellazulni is képtelenek. Ezeknek a nőknek elsőként azt kell megérteniük és tudatosítaniuk önmagukban, hogy már az ágyban vannak, tehát úgy tetszenek a partnerüknek, ahogy vannak. Az önbizalom fejlesztése az egész párkapcsolat működése szempontjából fontos, hiszen ha valaki képtelen szeretni önmagát, mástól sem várhatja el azt.

Nem ismerik a saját testüket

Az élet szinte minden területére igaz, hogy csak akkor érhetünk el sikereket, ha tisztában vagyunk önmagunkkal, ismerjük a testünket és a lelkünket, valamint a határainkat. Ugyanez igaz a szexben is, ha nem épp hatványozottan: minél jobban ismerjük a testünket és ezzel együtt az erogén zónáinkat, annál jobban tudjuk, hogy mire van szükségünk, mi tesz minket boldoggá, és mi kell a kielégülésünkhöz. A folyamatban az önkielégítés gyakorlata is sokat segíthet.

A férfit tartják felelősnek az orgazmusért vagy annak hiányáért

Bár valóban függ a jó technikától, nem kizárólag a férfi felelős a nő orgazmusáért. Legjobban a nő ismeri a saját testét, így érdemes elmondania, hogy mi esik jól neki ahelyett, hogy megvárja, hogy a férfi rátaláljon a legérzékenyebb pontjaira. Bár a felfedezés izgalma valóban vérpezsdítő lehet, egy bizonyos ponton túl kényelmetlenné, esetlenné válhat. Mindezen felül a nők gyakran túl görcsösek ahhoz, hogy át tudják engedni magukat az élvezetnek. Ilyenkor agyban kell változtatni és nem a férfitól várni a csodát.

(Bien)

(Borítókép: Kilógó lábfejek a takaró alól, rajtuk szomorú emojival. Illusztráció: Getty Images)