Kártevő lehetséges jelenléte, illetve avasodás miatt mogyoró- és mandulatermékeket hívott vissza a Tesco és a Penny Market. Az érintett árukat kivonták a forgalomból és a vásárlókat is arra kérik, hogy vigyék vissza a megvásárolt olajos magvakat.

Az ünnepek közeledtével egyre többen rohamozzák meg a boltokat, hogy már most bevásároljanak az elraktározható élelmiszerekből, amelyek alapanyagként szolgálhatnak a karácsonyi fogásokhoz, süteményekhez. Ilyenek termékek a hosszú ideig elálló olajos magvak is, amelyekből remek édességeket, grillázst, marcipánt és egyéb finomságokat lehet készíteni. 

Két áruházlánc ugyanakkor figyelmeztet, hogy bizonyos mogyoró- és mandulatermékek alkalmatlanok a fogyasztásra, mi több, egészségügyi panaszokat okozhatnak, így az érintett árukat haladéktalanul kivonják a forgalomból, illetve arra kérik azokat, akik már megvásárolták az olajos magvakat, hogy vigyék vissza azokat a boltokba.

Az egyik ilyen termék a Tesco Globál Zrt. E04230812D tétel azonosítású, 06. 05. 2024. minőségmegőrzési idejű TS NATUR MOGYORÓ 200G elnevezésű tétele, míg a másik a Penny Market forgalmában lévő, E10230120N tételszámú, 12. 07. 2024. minőségmegőrzési idejű PENNY ALMONDS SLICED 100 G/ PENNY szeletelt mandulabél.

Az áruházláncok kérik, hogy a megnevezett termékekből senki se fogyasszon, azok ugyanis károsak lehetnek az egészségre, mivel előbbi kártevőket tartalmazhat, utóbbi pedig avas lehet. A termékek vételárát minden esetben, akár nyugta megléte nélkül is visszafizetik a vásárlók részére.

(Borítókép: Olajos magvak. Illusztráció: Getty Images)