Csinálja teli hassal vagy éhesen, alkoholtól fűtve vagy józanul, misszionárius pózban vagy többféleképp, az intim együttlétek élvezete több dologtól is nagyban függ, sokszor olyan apróságoktól is, amire elsőre nem is gondolna. Cikkünkben összeszedtünk összesen hat olyan tényezőt, amelyekre érdemes lehet odafigyelnie, ha a párjával igazi gyönyört szeretne átélni az ágyban – és azon kívül.

A szexualitás szinte minden párkapcsolat elengedhetetlen része, ám közel sem mindegy, mily módon élik ki vágyaikat a szerelmesek. Sok mindentől függ, hogy az együttlétek valóban élvezetesek lesznek-e a felek számára, így van pár aranyszabály, amelyeket céltól függően érdemes betartani szex előtt, közben és után a lehető legnagyobb gyönyör elérése érdekében. Íme!

Előtte: ne igyon túl sok bort

Egy-egy pohár bor tökéletes hangulatot teremthet az intim együttléthez, a túl sok alkohol azonban ronthatja a teljesítményt és a komfortérzetet. A Missouri-St.Louis Egyetem egyik kutatásában például azt találták tudósok, hogy az alkoholfogyasztók 11 százaléka képtelen volt az orgazmusra.

Az abszintensekhez képest mindkét nem tagjai sokkal nehezebben jutottak el a csúcsra.

Ennek oka, hogy az alkohol elnyomja az agy szexuális izgalomért és orgazmusért felelős területeit.

Előtte: ne egyen túl sokat

Megértjük, energia kell a teljesítményhez, ám az étkezés kapcsán is érdemes odafigyelni a mértékre. Ha teleeszi magát, pont az ellenkező hatást érheti el és beüthet a „kajakóma”, ha pedig zöldséget, teljes kiőrlésű magvakat fogyaszt, ezektől az ételektől könnyen felpuffadhat. Ha tehát el akarja kerülni a kellemetlen pillanatokat, szex előtt két órával már ne fogyasszon magas rosttartalmú és nehéz ételeket. Inkább dobjon be pár kocka csokoládét, az abban található szerotonin ugyanis javítja a hangulatot, illetve energiát is kölcsönöz pár órára.

Előtte: tisztálkodjon megfelelően

A higiénia minden szempontból fontos mindkét fél részéről. Ellenkező esetben az egész aktusra rányomhatja a bélyegét, már ha egyáltalán bekövetkezik. Azoknak a férfiaknak, akik nincsenek körülmetélve, kiemelten fontos a szex előtti tisztálkodás, az előbőr alatti területen ugyanis könnyen felhalmozódhatnak húgyúti fertőzéseket okozó baktériumok.

Közben: ne használjanak mentolos síkosítót

A változókorú nők körében gyakori jelenség a hüvely szövetének elvékonyodása, ami fokozott érzékenységhez vezet. Mivel a mentoltartalmú stimuláló szerek erős irritációt okozhatnak, válasszanak inkább vizes bázisú síkosítót – hívja fel a figyelmet a HáziPatika.com.

Közben/Utána: válasszanak megfelelő pozitúrákat

Szex közben, illetve céltól függően utána is fontos, hogy jól válasszák ki a különböző pozitúrákat. A változatosság sokat dobhat az együttléteken, ugyanakkor érdemes ügyelni arra, hogy az adott helyzet mindkét fél számára kényelmes és élvezetes legyen. A hímvessző görbületéhez mérten is célszerű gondolkodni a különböző pózok kipróbálásában, míg szex után a nőknek kifejezetten ajánlott megemelt ágyékkal feküdni egy ideig, ha a teherbeesés is cél. Ebben a pózban a spermiumok könnyebben elérik a méhnyakat.

Utána: ne tegyék el azonnal a játékszereket

Ha az együttlét alkalmával játékszereket is használtak, alaposan tisztítsák meg azokat, mielőtt visszakerülnének a kincses fiókba. Ha nem fordítanak rá gondot, könnyen megtelepedhetnek rajtuk a kellemetlen fertőzéseket okozó mikroorganizmusok. Hogy biztosra menjenen, használjanak antibakteriális törlőkendőt vagy szexshopokban kapható speciális tisztítóspray-t.

(Borítókép: Intim helyzetben lévő pár. Illusztráció: Getty Images)