Könnyebb a fogyás, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek gyorsítják az anyagcserét. A jótékony zsíroknak ebből a szempontból kifejezetten pozitív a hatása, így az azokat tartalmazó élelmiszerek elengedhetetlenek a fogyókúrás étrendből.

Mint arra egy korábbi cikkünkben is felhívtuk a figyelmet, a reggeli azért is számít a nap legfontosabb étkezésének, mert számos betegség kialakulásától megóvhat minket. Ezen kívül ha jól választjuk meg a napindító fogásokat, a fogyókúránkban is fontos szerepet játszhat.

A megfelelően megválasztott reggeli hozzájárul az anyagcserénk megfelelő működéséhez, a jótékony zsírok fogyasztása pedig gyorsítja azt. Éppen ezért ha fogyni szeretnénk, gondosan meg kell válogatnunk, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe a kávénk, gyümölcslevünk mellé. Az egyik legjobb választás az avokádó, amely jelentős mennyiségű egészséges zsírt tartalmaz, különösen telítetlen zsírsavakat, például oleinsavat. Ezek az egészséges zsírok segítenek az anyagcsere szabályozásában azzal, hogy „építik” a sejtek membránjainak integritását.

Felgyorsítani is képesek az anyagcserét, amit tovább fokoznak az avokádóban található rostok, amelyek az emésztést is támogatják, valamint csökkentik az éhségérzetet, ezzel hozzájárulva az egészséges testsúly fenntartásához.

A Közép-Amerikában honos gyümölcsben található telítetlen zsírsavak a megfelelő koleszterinszint fenntartásához is hozzájárulnak és segítik a vércukorszint szabályozását, mindezzel csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a diabétesz kialakulásának kockázatát. Ezen kívül támogatják továbbá a már fennálló inzulinrezisztencia kezelését.

Az avokádó számos létfontosságú vitaminban és ásványi anyagban is gazdag. Kiemelkedő C- és K-vitamin-forrás, emellett tartalmaz B-vitaminokat, magnéziumot, káliumot és rostokat. Rendszeres fogyasztása segít javítani az immunrendszer működését és hozzájárul az egészséges bőr és haj fenntartásához. Az avokádó tehát nemcsak finom és változatos reggeli opció, hanem kivételes táplálékforrás is. Rendszeres fogyasztása segít az egészséges életmód fenntartásában és hozzájárul a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez. Mi több, a fogyásban is kiváló hasznára lehet!

(InStyle)

(Borítókép: Férfi reggel. Illusztráció: Getty Images)