Hiába edzünk sokat, ha nem figyelünk oda az étkezésünkre, de sokszor nehéz olyan diétát találni, amit be is lehet tartani a szürke hétköznapokon, úgy, hogy közben nem éheztetjük magunkat. Ezzel a problémával a hírességek is találkoznak, akiknek különösen figyelniük kell megjelenésükre, ugyanis minden lépésüket rajongók ezrei figyelik. A most következő sztárok elárulták, hogy nekik milyen diéta segített abban, hogy csúcsformába kerüljenek.

Kim Kardashian

Kim Kardashian amióta csak jelen van a médiában, mindig tökéletes külsővel jelent meg, ennek ellenére sokáig nem kérdezősködtek nála arról, hogy milyen étrendet követ. Azonban, amikor szülése után pár hónappal már ismét bomba formában volt, sokan kezdtek el érdeklődni a titka iránt, amit meg is osztott követőivel.

A sztár az Atkins 40 elnevezésű diétát követi vallásosan. Ez egy több lépcsőből álló diéta, aminek célja a lipolízis (zsírégetés) folyamatának beindítása, vagyis annak elérése, hogy szervezetünk zsírok égetéséből nyerje a működéséhez szükséges energiát, ne pedig a szénhidrátokból. A nevét is erről kapta, ugyanis – leegyszerűsítve –, aki ezt az étrendet követi, az napi 40 gramm szénhidrátnál nem fogyaszthat többet, de ezen túl nem kell lemondania a finomságokról.

Hugh Jackman

Az X-Men sztárja még 50 felett is elképesztő formában van, de legjobban akkor nézett ki, amikor belebújt Rozsomák (Farkas) bőrébe a mutánsokról szóló film kedvéért. A színész ekkor nem egy már ismert technikát alkalmazott, hanem sajátot dolgozott ki edzőjével, aminek lényege a szénhidrátciklus volt.

A szerep kedvéért elsősorban nem fogynia, hanem izmosodnia kellett, így nem meglepő, hogy Hugh Jackman a felkészülés alatt napi 6000 kalóriát vitt be a szervezetébe, de nem akárhogy. Elárulta, hogy fogyaszthatott szénhidrátot az edzésnapokon, a pihenőnapokon viszont semennyit sem. Hozzátette, hogy az étkezései alapvetően csirkemellből, valamint párolt brokkoliból és babból álltak.

Megan Fox

A színésznő, ha fomába szeretne kerülni, akkor az 5 faktoros diétát választja. Ennek a módszernek lényege egy öthetes terv, amely napi öt étkezést tartalmaz, amelyek öt részből állnak: fehérje, egészséges zsírok és szénhidrátok, rostok és cukormentes italok.

Ez a diéta kizárja a feldolgozott húst, a sült ételeket és a magas zsírtartalmú ételeket. Megan Fox azonban ezt valószínűleg nem annyira bánja, ugyanis a japán konyha a kedvence, ahol előszeretettel használnak nyers halakat, amit megenged a diéta.

Ryan Reynolds

A színész barátjához, Hugh Jackmanhoz hasonlóan egy szuperhősfilm kedvéért alakította át étrendjét. Bár az edzéstervének köszönhetően Ryan Reynolds 3 kilogramm izmot is felszedett, a cél az volt, hogy szálkásodjon, hogy jobban el tudja játszani Deadpool karakterét.

A színész odafigyelt arra, hogy változatosan étkezzen és csak egészséges zsírokat fogyasszon, a legnagyobb titka azonban az anyagcseréjének felgyorsítása volt. Ennek eléréséhez Reynolds két-három óránként evett a Men’s Health szerint.

Rebel Wilson

Az ausztrál színésznő mindenkit sokkolt, amikor megmutatta, hogy közel 30 kilogrammot adott le. Természetesen az elképesztő átalakulást nem csak edzéssel érte el, hanem odafigyelt arra is, hogy mit és hogyan eszik.

A színésznő a Mayr-módszerre esküszik, amit még Dr. Franz Xaver Mayr osztrák orvos dolgozott ki nagyjából száz évvel ezelőtt. A Mayr-kúra egy olyan tudatos étkezési tervet ír elő, ami mellőzi az olyan ételeket, amik „mérgezik” az emésztőrendszert, így például csökkentett glutén- és tejfogyasztást ír elő. A legkülönlegesebb része a diétának az, hogy kiemeli, hogy a táplálékot alaposan, legalább 30-40-szer meg kell rágni lenyelés előtt.

Jake Gyllenhaal

Amikor a színész a Mélyütés című filmre készült, akkor elképesztő átalakuláson kellett keresztül mennie, hiszen előtte az Éjjeli féreg című film kedvéért leadott 12 kilogrammot, a bokszolóról szóló filmhez viszont még az eredeti súlyához képest is 7 kilogrammal nehezebbnek kellett lennie.

A színész kijelentette, hogy a kemény edzés semmit nem ér megfelelő táplálkozás nélkül. Elárulta, hogy egy nap hétszer is evett, diétája azonban nem volt túl változatos, ugyanis étrendje csak „sok tojásból, csirkéből, halból, banánból, almából, mandulából, kakaóbabból, mazsolából, goji bogyókból, rozskenyérből, tésztából, kuszkuszból és burgonyából, valamint sok párolt zöldségből és salátából állt”.

(Borítókép: Kim Kardashian. Fotó: GettyImages.)