Egye hagymásan, kolbásszal vagy natúran, borssal vagy fűszerpaprikával, a rántotta az egyik legkiválóbb reggeli fogás, ha fehérjében gazdag eledelre vágyunk. Előnye, hogy gyorsan kész van és rengeteg módon variálható, ám akad egy kevésbé szokványos hozzávaló, amelyet ha elkeverünk a tojásban sütés előtt, akkor az a diétánkban, és így a fogyásban is segítséget nyújthat.

Ha magas fehérje-, de alacsony szénhidráttartalmú diétát tartunk, a tojás az egyik legjobb választás reggeli első étkezésnek, ugyanis remek fehérjeforrás, aminek köszönhetően hozzájárul az energiaszint fenntartásához és az éhségérzet csökkentéséhez. Az egyetlen gond vele, hogy utóbbi hatása nem tart sokáig, hacsak nem turbózzuk fel kolbásszal vagy sonkával, esetleg sajttal és eszünk meg hozzá két szelet kenyeret. Enélkül nagyon hamar újra éhesek leszünk.

Akad azonban egy hozzávaló, amely bár kevésbé szokványos, sütés előtt a tojáshoz keverve növeli a reggelink fehérjetartalmát és sokkal jobban eltelít minket anélkül, hogy bármilyen szénhidrátot a szervezetünkbe vinnénk.

Ez az alapanyag nem más, mint a cottage cheese, amely amellett, hogy táplálóbbá teszi a reggelinket, a tojás is puhább és szaftosabb lesz tőle, így még gazdagabb ízélményt nyújt.

(Femcafé)

(Borítókép: Rántottát reggeliző férfi. Illusztráció: Getty Images)