Tésztát még az is képes főzni, aki egyébként nem remekel a konyhában. A leszűrését is mindenki meg tudja oldani, hiszen csak bele kell burítani a megfőtt tésztát a szűrőbe, hogy a víz lecsepegjen róla. Vagy mégsem? Egy TikTokker új módszert mutatott, a kommentelők pedig egytől egyig a fejükhöz kaptak.

Egyszerű de nagyszerű lifehacket mutatott egy Shannon Doherty nevű TikTokker a népszerű közösségimédia-felületen. A híres színésznővel névrokon fiatal hölgy a tésztafőzés egy apró fortélyát mutatta be a követőinek, akik a kommentszekcióban egytől egyig a fejükhöz kaptak. A lelkes háziasszonyok és önjelölt séfek mind rájöttek, hogy eddig egész életükben rosszul használták a tésztaszűrőt, ugyanis sokkal praktikusabban is alkalmazható a tárgy anélkül, hogy a tészta egy része a földön vagy a mosogatóban kössön ki.

„Ez a lifehack teljesen megváltoztatta az életemet, minden este azon tűnődöm, miközben vacsorát készítek, hogy eddig mégis hogy nem tudtam erről!” – fogalmazott videójában a több mint 500 ezer követővel rendelkező Doherty. 

@athomewithshannon How was I doing this wrong my whole life? This was one of those LIFE HACKS that I use EVERY DAY! #hack #lifehacks #learnontiktok #hacks #lifehack ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Mint az a videón is látható, a megfőtt tésztát ahelyett, hogy a szűrőbe öntenénk, a szűrőt kell a fazék szájához szorítanunk és azon keresztül leöntenünk a vizet a tésztáról. Ezzel könnyedén elkerülhetjük, hogy az étel fele a padlón, a mosogatóban vagy a pulton kössön ki. A felvételt látva a felhasználók mind a fejükhöz kaptak, nem értettek, hogy eddig hogy nem jöttek rá erre az egyszerű megoldásra.

42 éves vagyok és ma végre tanultam valami igazán hasznosat

– írta egy kommentelő.

(Borítókép: Tészta egy szűrőben. Illusztráció: Getty Images)