A szakértő szerint ez az olaj nemcsak a fogyásban segít, de csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát és bőrünk állapotát is javítja.

Napi egy evőkanál olívaolajjal sokat tehetünk azért, hogy eltűnjön rólunk a felesleg – állítja egy fitneszguru, Abigail Roberts, aki több tanulmányt is megvizsgált a témában. A szakértő szerint az olívaolaj gyorsítja az anyagcserét és csökkenti az étvágyat.

A fitneszguru felhívja arra a figyelmet, hogy korábban már tesztelték az olívaolaj jótékony hatásait egy tanulmányban, ami kimutatta, hogy azok, akik egy hónapon át, naponta egy kanál extra szűz olívaolajat fogyaszt, az 80 százalékkal több testzsírt veszít, mint az, aki nem eszik ebből az olajból.

Hosszú távon az olívaolaj pozitív hatással van a szervezetre, és csökkenti vagy stabilan tartja a testsúlyunkat. Ha valaki így nem akarja lenyelni magában, akkor érdemes a salátára tenni belőle

– fogalmazott Abaigail a Mirror magazinnak. A szakértő hozzátette, hogy az olívaolaj nemcsak a fogyásban segít, de a benne található antioxidánsok és lipidek miatt egyéb hasznos hatása is van.

Ha 30 napig fogyasztunk minden reggel egy kanál olívaolajat a haja ragyogó lesz, a bőre visszanyeri egészséges állapotát. A benne lévő polifenolok miatt csökken a demencia kockázata is

– összegezte a szakember.

(Mirror)

(Borítókép: Férfi egy mérlegen. Fotó: GettyImages)