Hatalmas küzdelmeken ment keresztül egy amerikai nő, aki annyira elhízott, hogy már csak a férje segítségével tudta magát tisztába tenni. Brianne Dias nevét egy televíziós műsornak köszönhetően ismerték meg az államokban, ahol a nő egy ország előtt kezdett fogyókúrába.

Az egyesült államokbeli Oregonban található Florence-ből származó Brianne Dias valódi inspirációt jelent számos ember számára. Az amerikai nő az Élet 250 kiló felett című televíziós műsor hetedik évadának egyik emlékezetes szereplőjeként indult el azon az úton, amely nemcsak fizikai, hanem érzelmi kihívásokat is tartogatott a számára.

Kezdetben 336 kilogrammos súllyal vállalkozott a nehéz feladatra, hogy megváltoztassa az életmódját.

A helyzete olyan súlyos volt, hogy már képtelen volt ellátni önmagát, ezért mindenben a férje, Rick segítségére szorult. Vécéhasználat után is a férfi segítségét kellett kérnie, hogy az tisztába tegye őt, mert egyedül erre sem volt képes. Hogy ilyen szinten függött a férjétől, az még mélyebb depresszióba taszította Diast, aki a bánatát még több ételbe fojtotta. Kizárólag gyorséttermi ételeket volt hajlandó enni, abból sem keveset, az ágyból pedig csak akkor kelt fel, amikor étkezett. Bár a párja figyelmeztette, hogy jobban tenné, ha valami egészségesebbet fogyasztana, ez állandó feszültséget okozott közöttük, így a férj úgy döntött, jobb, ha csendben marad és tűr.

Brianne Dias problémáira végül a televízió jelentett megoldást, a fogyós műsorban ugyanis szigorú követelmények voltak, amelyeket egytől egyig teljesítenie kellett. A felvételek idején nem várt nehézségbe ütközött, a férje ugyanis szívrohamot kapott a forgatáskor, így kénytelen is volt a saját lábára állnia. Végül a következetes munkájának köszönhetően Dias nemcsak egészségesebb lett, hanem elérte azt a súlyt is, amely a műsor szabályai szerint szükséges volt a gyomorszűkítő műtét elvégzéséhez.

A műsor végére a mérleg nagyjából 162 kilót mutatott, ami azt jelenti, hogy összesen 174 kilót fogyott.

Amikor a műsor végeztével Dias azt hitte, hogy a legnagyobb akadályokat már maga mögött hagyta, élete egy újabb váratlan fordulatot vett: véget ért a kapcsolata a férjével, miután kiderült, hogy Rick hosszú ideje félrelép. A közöttük kialakult mérgező viszony miatt a nő végül kénytelen volt távoltartási végzést kérni a férfi ellen.

Diasnak ugyanakkor sikerült továbblépnie, ugyanis nem sokkal később beleszeretett egy férfiba, akivel 2021. október 9-én házasságot kötött. Nem sokkal az esküvőjük után családjuk egy kisfiúval, River Jameson-Edward Riley-val gyarapodott. Az anyuka egy kedves fotót is megosztott, amelyen újszülött fiát bemutatja dr. Now-nak, az orvosnak, aki az Élet 250 kiló felett sorozatban kezelte őt.

Brianne Dias mindeközben a munkában is jelentős változásokat ért el. Egy interjúban elárulta, hogy 13 otthon töltött év után egy helyi kórházban helyezkedett el, miután sikeresen elvégezte az orvosi asszisztensi tanfolyamot. Jelenleg a minősített ápolói asszisztens képzést végzi, valamint azt tervezi, hogy ápolói tanulmányokat is folytat a jövőben.

Az egykor 336 kilós nő története nemcsak az őt személyesen ismerők számára jelent inspirációt, hanem mindenkinek, aki túlsúllyal küzd vagy valamiért nem elégedett önmagával. Dias hitelessége is sokat nyom a latba, ugyanis az Instagramon rendszeresen megosztott bejegyzései alapján a mai napig kiválóan tartja a súlyát, így sokak számára vált példaképpé.

„Újra megnéztem a műsort amelyben szerepeltél, és egyszerűen imádom a pozitív energiáidat. Sosem adtad fel, egy igazán inspiráló személyiség vagy. Gratulálok az új utadhoz. Minden okkal történik” – írta egy kommentelő Brianne Dias egyik Insta-fotójához. Az amerikai édesanya maga is úgy érzi, hogy jól döntött, amikor elindult ezen az úton. Amikor a TV Shows Ace megkérdezte, bánta-e valaha is, hogy részt vett az Élet 250 kiló felett című műsorban, őszintén válaszolt.

Egy pillanatig sem. Eredetileg az exférjem miatt csináltam, de aztán rájöttem, hogy ez az én utam.

(Looper)

(Borítókép: Brianne Dias. Fotó: YouTube)