Rengeteg embernek okoz bosszúságot szerte a világon az úgynevezett frissentartó fólia, más néven folpack használata, ugyanis a fóliát szinte lehetetlenség úgy letépni vagy levágni, hogy az ne tapadjon és gyűrődjön össze. Van azonban egy módszer, amelyet ha alkalmazni kezd, többé nem kell bíbelődnie a kisimítással.

Akár tépjük, akár vágjuk, a frissentartó fólia szinte minden alkalommal összegyűrődik, így percekbe telik, hogy be tudjuk csomagolni az adott ételt, mert előtte ki kell simítanunk a fóliát. A Velveten korábban már megosztottunk egy tippet arra vonatkozóan, hogy hol érdemes tárolni a folpackot ahhoz, hogy egyáltalán ne lépjen fel ilyen gond, ám ha elfelejtettük az ehhez szükséges megfelelő helyen tárolni a fóliát, akkor sem kell kétségbe esnünk, ugyanis létezik egy olyan „szakítási technika”, amelynek során garantáltan nem tapad össze a frissentartó fólia.

A gyakorlat rém egyszerű: először a szokásos módon húzzuk ki a fóliát a kívánt méretűre, ám ezután ahelyett, hogy a gurigát függőlegesen tartva tépnénk le róla az anyagot,

állítsuk a folpackot vízszintes irányba úgy, hogy a fólia lefelé lógjon róla, majd a másik kezünkkel szakítsuk el azt.

Többek között Jamie Oliver is erre a módszerre esküszik, ám ha valakinek így is nehézséget okoz a letépése, a pultra is kiterítheti a fóliát, majd kisollóval végigvághatja azt szorosan a pult fölött a kívánt helyen.  

Ez is érdekelheti:

(Borítókép: Összegyűrődött frissen tartó fólia egy férfi kezében. Illusztráció: Getty Images)