Austin Butler leborotválta szemöldökét, hogy hitelesebben tudja eljátszani Feyd-Rautha karakterét a Dűne második részében, azonban emellett elég sok izmot is fel kellett szednie magára. Most Hollywood egyik legfelkapottabb személyi edzője elárulta a színész titkát.

Austin Butlernek hatalmas átalakuláson kellett átmennie, hogy szerepelni tudjon a rekordokat döntögető Dűne második részében. A leglátványosabb változást egyértelműen a színész szemöldökének és a hajának a hiánya a filmben, de ennél jóval többet kellett dolgoznia Austin Butlernek ahhoz, hogy hitelesen játszhassa el Feyd-Rautha karakterét.

A színésznek nagyjából 11 kiló izmot kellett felszednie a filmre, amiben Duffy Gaver személyi edző volt segítségére, aki Brad Pittel, Tom Hollanddal és John David Washingtonnal is dolgozott, és aki a GQ-nak beszélt arról, hogyan érték el a kitűzött célt az Elvis-film sztárjával.

„Nem emlékszem a logisztikára, hogyan kerültünk össze, de 2022 májusában kezdtünk, és Austin időbeosztása szerint edzettünk. Minél keresettebb egy színész, annál több helyre kell mennie, így előfordul, hogy New Yorkba repül, hogy találkozzon egy rendezővel vagy Cannes-ba utazik. Ilyen körülmények között fontos az az elkötelezettség, amivel Austin rendelkezik. Ő akárhova repült, kitartott a fitneszprogramunk mellett” – mesélte el a tengerészgyalogosból lett személyi edző a Refresher beszámolója szerint, aki azt is elárulta, hogy nem látta a színész egyetlen korábbi alakítását, sőt a Dűne első részét sem, csak annyit tudott, hogy Austin Butlernek egy könyörtelen gyilkost kell eljátszania.

Élveztem vele edzeni.

Tudatosan nem mutat sokat magából a nyilvánosságnak, úgyhogy én sem szeretnék túl sok mindent kifecsegni, de azt biztosan elmondhatom, hogy nagyon keményen tud melózni. Persze, ha nem lenne ilyen munkamorálja, és nem lenne nagyon elkötelezett a szakmája iránt, akkor nem tartana ott, ahol most tart. Megdöbbentő, amikor színészek nem törődnek a szerepük fizikális aspektusaival, Austin erről nagyon hasonlóan gondolkodik, mint én“ – fogalmazott Duffy Gaver, aki a színész magánéletéről nem fecsegett, azt viszont elárulta, hogyan sikerült kigyúrnia a sztárt.

Az edző leszögezte, hogy nem csak edzéstervre van szükség az izmok építéséhez, hanem helyes étkezésre is. Duffy Gaver szerint a színésznek napi 3000 ezer kalóriát kellett bevinnie, de nem akárhogyan.

Beszélgettem néhány kaszkadőrrel, és azt mondták, »már nem dívik a csirke, brokkoli, barna rizs dolog«, meg »már túlvagyunk a pad, guggolás, felhúzás szentháromságon«.

Nos, a helyzet az, hogy a csirke, brokkoli, barna rizs, illetve a pad, guggolás, deadlift még mindig nagyon is működik, és továbbra is működni fog, függetlenül attól, hogy a marketingesek hogyan próbálnak új baromságokat eladni” – magyarázta el az edző, aki a a pontos edzéstervet is elárulta.

Edzésterv

A színész edzésében semmi nagyon extravagáns dolog sincs, csak az alábbi gyakorlatokat kell elvégezni négyszer, 10 ismétléssel –  a bemelegítést leszámítva –, ha pedig túl könnyűek számára a feladatok, akkor növelje a súlyt vagy az ismétlésszámot. 

  • Futás – Tíz perc könnyű kocogás bemelegítésnek a vérkeringés felpezsdítése érdekében.
  • Fekvenyomás padon
  • Deadlift
  • Guggolás
  • Bicepszhajlítás
  • Hasprés

(Refresher)

(Borítókép: Austin Butler. Fotó: GettyImages)