A Nike és a Hyperice együttműködésének eredményeként született egy olyan cipő, amely dinamikus légkompressziós masszázzsal és hőkezeléssel készíti elő a sportolók lábát az edzésre vagy munkára.

A Nike és a technológiai vállalat, a Hyperice összefogott, hogy kifejlesszen egy magasszárú cipőt, amely képes masszírozni a viselő lábát és bokáját. A fejlesztés olyan sikeres volt, hogy még a kosárlabda ikon, LeBron James is lenyűgöződött az új cipőtől.

Tobie Hatfield, a Nike Athlete Innovation programjának vezetője elmagyarázta a termék mögötti filozófiát:

„A gyógyulás minden sportoló pályafutásának fontos része, de a sportolóktól azt is halljuk, hogy az úgynevezett „előzetes felkészülés” is lényeges. A Hypericeszel közösen fejlesztett lábbelink és mellényünk segít felkészíteni a testet a tevékenységre.”

A Nike Hyperice cipő egy kettős „léghólyag rendszerrel” van felszerelve, amely melegítő elemekkel együtt egyenletesen osztja el a hőt a cipő felső részén. Ez a kombináció mélyen a láb és a boka izmaiba és szöveteibe vezeti a hőt.

A cipőt tesztelő sportolók beszámolói szerint lábuk és bokájuk könnyebbnek és szabadabbnak érzik magukat a cipő viselése után, mintha már befejezték volna a bemelegítést, mielőtt ténylegesen elkezdenék a szokásos edzésrutinjukat.

A sportolók egy gombnyomással szinkronizálhatják a cipő hőmérsékletét és kompresszióját, vagy választhatnak, hogy külön-külön állítsák be a bal vagy a jobb cipőt. Három különböző kompressziós és hőfokozat közül választhatnak, amelyeket a cipő talpbetétjében lévő akkumulátorcsomag táplál.

Ezen kívül a Nike és a Hyperice egy hőszabályozó mellényt is fejlesztett, amely segítségével a sportolók először tudják pontosan szabályozni a testhőmérsékletüket. A mellény termoelektromos hűtőket használ, amit gyorsan tudnak hűteni és fűteni anélkül, hogy jégre vagy folyadékra lenne szükség, így támogatva a sportolókat a bemelegítés és lehűlés fázisaiban.

(Borítókép: Nike új cipője. Fotó: Northfoto)