Megelőzi az alkoholfogyasztás okozta kiszáradást, sőt a másnaposság tüneteit is enyhíti: a gyümölcsök természetes gyógymódot jelentenek a macskajajra és a legjobb bennük, hogy szinte mindenki konyhájában ott lapulnak.

Táplálkozási szakértő avatta be a Daily Mail újságíróját a másnaposság ellenszerének mivoltába. Dr. Rhonda Patrick felhívta rá a figyelmet, hogy az olyan kellemetlen tünetek, mint a fejfájás, hányinger és gyengeség ellen a legjobb gyógymódot a friss gyümölcsök jelentik, 

azok ugyanis akár 50 százalékkal csökkenthetik a macskajaj tüneteit.

Ez vélhetően a gyümölcsökben található természetes cukornak, a fruktóznak köszönhető, amely jelentősen felgyorsíthatja az alkohol kiürülését a szervezetből. Emellett a részegség idejét is lerövidítheti, ráadásul az alkoholfogyasztás okozta kiszáradást is segít kompenzálni. A tünetek enyhítésére a legjobb választás a szőlő, görögdinnye és banán. Ha ezek valamelyikét buli előtt fogyasztjuk, megelőzhetjük a rosszullétet. Dr. Patrick ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy csak a friss gyümölcs hasznosítható ilyen módon, gyümölcslével hasonló hatást nem érhetünk el. Az abban lévő cukor ugyanis túl gyorsan felszívódik, ez pedig a vércukorszint gyors emelkedését, majd visszaesését eredményezi. Ezzel szemben a valódi gyümölcsökben lévő cukrok fokozatosan szívódnak fel, így ez a hullámzás elkerülhető.

(Borítókép: Másnapos férfi. Illusztráció: Getty Images)