Legyen szó egyéni preferenciáról vagy valós orvosi érvekről, dr. Dr Rena Malik doktornő egy hiánypótló videóban magyarázta el, hogy mekkora az ideális hímtag-méret, illetve mivel jár, ha egy férfinak ennél kisebb a pénisze.

A méret nem minden – mondják a nők és érvelnek a kisebb pénisszel rendelkező férfiak kiemelve, hogy sokkal inkább számít az, hogy hogyan használják, valamint a vastagság is többet nyom a latba, mint a hossz. Mindegyik állításban van igazság, ám van egy határ, amelynél ha rövidebb, az bizony már nem igazán ideális. Hogy mi számít jó méretnek – elvonatkoztatva a „big dick energy-től” („nagy farok energia”) –, azt dr. Rena Malik urológus és kismedencei sebész árulta el nemrég egy edukációs videóban felfedve azt is, hogy milyen következményekkel jár, ha egy férfinak ennél kisebb pénisze van.

A doktornő mindenekelőtt a nézőivel egy 50 ezer heteroszexuális férfi körében végzett felmérés eredményét osztotta meg, miszerint 55 százalékuk elégedetlen a hímtagja kinézetével, holott a partnereik 85 százaléka meg volt vele elégedve. Malik doktor szerint a férfiak elégedetlenségét többnyire az okozza, hogy a pornográf tartalmak elferdítik a valóságot és kisebbségi komplexust okoznak az erősebbik nem képviselőiben, 

holott a pénisz átlagos hossza nagyjából 13 centiméter. Az ettől való legfeljebb 6 centiméteres eltérés még a normál határon belülre esik, ám a 7 és fél centiméternél kisebb hímtag már abnormálisnak számít a szakember szerint.

A 7 és fél centiméternél kisebb hímtagot mikropénisznek nevezik, amelytől a férfiak nagyjából 0,6 százaléka szenved. A kialakulásának a doktornő szerint számos oka lehet. 

Ezek között szerepelhetnek veleszületett és hormonális rendellenességek, korábbi műtétek vagy rák.

A kutatás alapján a péniszük mérete miatt aggódó férfiak hímtagjának tehát többségében normális hossza van. Függetlenül a ténytől azonban sokan szeretnének nagyobb fallosszal rendelkezni.

„Ez az úgynevezett testdiszmorfiás zavar egy formája, amelyet úgy hívnak, hogy kis pénisz szorongás. Erről a témáról fontos beszélni, mert néha ahhoz vezet, hogy a férfiak különféle nem engedélyezett módszerekhez folyamodnak a férfiasságuk hosszának növelése érdekében, aminek drámai következményei lehetnek” – hívta fel a figyelmet dr. Rena Malik, hozzátéve, hogy inkább urológus vagy pszichológus segítségét javasolja azoknak, akik kicsinylik a péniszüket.

(LADBible)

(Borítókép: Férfi egy vonalzóval a gatyájába nyúl. Illusztráció: Getty Images)