Szigorúan figyel a gyerekei egészséges étkezésére egy brit doktornő, dr. Federica Amati. A táplálkozástudományi szakember nemrég felfedte, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyeket semmi pénzért nem adna a csemetéinek.

Több népszerű élelmiszert is előszeretettel fogyasztanak a gyerekek, ám ezeknek a termékeknek a többsége kifejezetten egészségtelen a fiatalok szervezetére nézve. Dr. Federica Amati brit doktornő nagyon következetes azzal kapcsolatban, hogy a gyerekei mit ehetnek, ihatnak meg és mit nem, ennél fogva van két kifejezetten népszerű élelmiszer, amelyet szigorúan tilt nekik.

A táplálkozástudományi szakértő vallja, hogy a bélflóránk megóvása a hosszan tartó egészség kulcsa, így különösen figyel erre a Paul Sculfor brit modellel közös családja életében. Ők és két lányuk egy gazdag és változatos diétát követnek, ugyanakkor a négy- és hatéves gyereknek két fajta élelmiszer szigorúan tiltott. 

Ezek közül az egyik a kóla.

„A szénsavas italok a legrosszabb ultrafeldolgozott élelmiszerek, amelyek léteznek. Tele mesterséges adalékanyagokkal, tele cukorral. Őrület, hogy mennyire rosszak” – mutatott rá a doktornő, többek között részletezve az üdítők fogak egészségére gyakorolt negatív hatását. Végül a másik élelmiszert is megnevezte, ezen azonban a kólához képest rengetegen meglepődtek.

A gyerekjoghurtoknak van az élelmiszeriparban az egyik legmagasabb cukortartalma

– hívta fel a figyelmet, majd kiemelte: a célja, hogy a lányai beleszeressenek a gasztronómiába és jó kapcsolatuk legyen az egészséges ételekkel.

„Olasz háztartásban nőttem fel. Mindig úgy gondoltam az ételre, mint élvezetre. Nincs jó vagy rossz étel, ez mind az étkezési kultúra része. Bár én sem készítek mindent házilag, az ételeink többsége teljes értékű élelmiszer” – árulta el.

(LADBible)

(Borítókép: Kisgyerek egy etetőszékben. Illusztráció: Getty Images)