Milliók érdeklődnek a népszerű örömszerzési technika iránt, ám az orvosok figyelmeztetnek, hogy ez a módszer akár teljesen tönkre teheti a férfiasságot.

Milliók követik TikTok-on és más közösségi fórumokon azokat a videókat, amelyek egy egyre népszerűbb örömszerzési technikához adnak gyakorlati tippeket. Ám hiába közkedvelt ez a szexuális gyakorlat, az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy nagyon komoly károkat okozhatnak magunkak vele a férfiak.

Az „edging", vagyis a késleltetett kielégülés lényegében egy start-stop stimuláció, amikor az egyén az orgazmus előtti pillanatokban leáll, majd újrakezdi a folyamatot. A módszer szószólói szerint több áldásos hatása is van: növeli a kielégülés érzését, emellett javítja a férfiak teljesítőképességét az ágyban. 

Ám a szakemberek ezt máshogy látják. Dr. Donald Grant, a The Independent Pharmacy vezető klinikai tanácsadója szerint a módszer hosszú távú használata azt eredményezheti, hogy a szervezet érzéketlenné válik a normál szexuális technikákkal szemben, ami komoly erekciós problémákhoz vezethet.

Tartósan befolyásolhatja a férfiak stimulációs képességét, ami megnehezíti az erekció elérését vagy fenntartását, ami egy idő után már orvosi kezelést is igényel 

– mondja az orvos.

Grant szerint a túlstimuláció veszélye is megnő, ami akár a nemi szervek szakadásos sérüléséhez is vezethet.  

(Daily Mail)

(Borítókép: férfi intim fájdalom. Illusztráció: Getty Images)