Két éve absztinenciát fogadott egy férfi és azóta egy kortyot sem ivott. Nemég egy videóban osztotta meg a követőivel, hogy milyen pozitív változásokat tapasztalt a testében és az életében.

Korábban szerves részét képezte az életének a barátokkal való iszogatás, mára azonban letette a poharat: dr. Alex George két éve fogadott absztinenciát, az azóta tapasztaltakat pedig nemrég egy TikTok-videóban osztotta meg a követőivel. Az orvos tartalmait rengetegen nézik, ugyanis egy televíziós valóságshow-ban, a Love Island című produkcióban is feltűnt korábban, ahol széles körű ismertséget szerzett.

A fiatal férfi egyébként háziorvosként dolgozik, valamint az Egyesült Királyság hivatalos ifjúsági mentális egészségügyi nagykövete az oktatási minisztériumon belül. Ebből a feladatából kifolyólag is megoszt az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretterjesztő tartalmakat, amelyek relevánsak lehetnek a fiatalság körében. Nem meglepő, hogy az egyik ilyen téma az alkoholfogyasztás, amelynek kapcsán személyes tapasztalataiból merítve tudta hitelesen kifejteni a nézőinek, hogy milyen pozitív szellemi és fiziológiai változásokkal jár az alkoholos italok elhagyása.

Az eddigi két éves józanságából származó előnyök között van egyebek mellett a jelen megélése, a béke és a nyugalom megtapasztalása, mindenek előtt pedig a másnaposság-mentes hétvégék.

„Már majdnem két éve józan vagyok, és még mindig fenntartom, hogy nincs nagyobb öröm, mint másnaposság nélkül felkelni szombat reggel egy ilyen napsütéses napon” – kezdte egy szombat reggeli séta közben rögzített felvételen George doktor. „Frissen indulsz neki a hétvégének és nem szorongsz azon, hogy mi történt előző este vagy hogy milyen kemény napod lesz” – tette hozzá.

Az egészségügyi szakember a józan életmód további előnyeit kifejtve kiemelte azt is, hogy a szombat reggeli sétái során hasonló vitalitású emberekbe fut bele, ami kifejezetten jót tesz neki a mindennapokban.

@dralexgeorge Hangover free Saturday, no better feeling #alcoholfree #hangover #sober ♬ original sound - Dr Alex

„Húsz percig beszélgetni valakivel, aki a kutyáját sétáltatja, egyszerűen olyan jó érzés” – magyarázta, hozzátéve, hogyha nem is áll szándékunkban idegenekkel cseverészni, akkor is jól esik majd látni, ahogy más emberek hozzánk hasonló hullámhosszon vannak, és az ágyban szenvedés helyet aktívan töltik a szombat reggelüket. Bár ilyenkor úgy érezhetjük, kimaradunk valamiből, az orvos szerint valójában sokkal jobban járunk.

„A jelenlegi társadalmunkban dicsőítjük az adrenalindús életmódot, miközben a béke és nyugalom érzését alulértékeljük. Mivel nem vagyunk utóbbiakhoz szokva, így ha abbahagyjuk az ivást vagy egyszerűen csak életmódot váltunk, úgy érezhetjük, hogy kihagyunk valamit. De ez valójában nincs így, egészen addig, amíg boldognak érezzük magunkat” – hívta fel a figyelmet dr. Alex George, aki szerint a legfontosabb, hogy meg kell élnünk a jelen pillanatait. Ezt adta számára a józan életmód.

Élvezd a jelent, hiszen minden, amire szükséged van, itt van.

A háziorvos szerint egy napsütéses szombat reggel ugyan könnyű élvezni, de ettől függetlenül is pozitív élmény megtapasztalni egy másnaposság-mentes reggelt, hiszen olyan tevékenységekre jut ideje és energiája, mint az edzés, egy jó ebéd és egy laza, filmezős délután, ami valljuk be, sokkal jobban hangzik, mint egy vagy két napon át rosszulléttől és fejfájástól szenvedni az ágyban.

(LADBible)

(Borítókép: Egy férfi visszautasítja az alkoholt. Illusztráció: Getty Images)