Az állandó pára és nedvesség miatt a fürdőszobánk számos baktérium melegágya lehet, ám van egy bizonyos tárgy, amelyen kutatások szerint akár negyvenszer annyi kórokozó megtelepedhet, mint bármi máson a helyiségben.

A takarítások alkalmával a fürdőszoba kiemelt figyelmet érdemel, hiszen számos kórokozó megtelepedhet a párás, nedves környezetben. Az alapos fertőtlenítés így elengedhetetlen a helyiségben, akár egy héten többször is. Míg a zuhanyzó, a kád, a mosdókagyló és a vécé gondos kitisztítása alapvetésnek számít, van egy tárgy, amelynek az elmosására sokan nem is gondolnak, pedig kutatások szerint negyvenszer annyi baktérium megtelepedhet rajta, mint bármi máson.

A szóban forgó tárgy nem más, mint a fogkefetartónk, amelynek a tisztítása sok esetben kimarad a takarítások során.

TWN cikke szerint azért fontos a fogkefetartó rendszeres tisztán tartása, mert a levegőben lévő szennyeződések, a kézmosás vagy zuhanyzás során levegőbe kerülő baktériumok, gombák és vírusok könnyen rárakódhatnak a fogkefetartóra, amely a fogkeféről lecsöpögő víztől szinte állandóan nedves. Ez a környezet pedig kifejezetten kedvez a baktériumok szaporodásának. Kórokozók a fogkefénkről is a tartóra juthatnak, hiszen a fogmosások során rengeteg szennyeződést, ételmaradékot és baktériumot viszünk rá át.

( Borítókép: Fürdőszoba. Illusztráció: Getty Images)