Kutatók szerint nagy kihívással szembesülnek azok az online felhasználók a társkereső oldalakon, akik ADHD-ban szenvednek.

Elmúltak azok az idők, amikor egyszerűen egy kocsmában vagy a barátokon keresztül találkoztunk emberekkel. Ehelyett kénytelenek vagyunk végtelenítve jobbra húzni, hogy megtaláljuk a lelki társunkat.

Ha ez nem lenne elég nyomasztó, a kutatók szerint azok, akik nem túl szerencsések az online randik világában, lehet hogy ADHD-ban szenvednek. A figyelemzavaros hiperaktivitás-zavar a társadalom 3-20 százalékát érinti, és a szakemberek szerint milliók élnek diagnosztizálatlanul.

Ők a felmérések szerint nagyon nehezen tudják kezelni a randiappokat, több okból is. 

Egy diagnosztizált ADHD-s csoporton végzett felmérés szerint a leggyakoribb nehézséget számukra a beszélgetés fenntartása jelentette, mert nem érzik magukat kényelmesen a felszínes csetelés fenntartásában. Már ha egyáltalán eljutnak odáig. Mivel gyakran elfelejtenek reagálni az üzenetekre és a találatokra, a másik fél ezt az érdeklődés hiányának veszi, és eltűnik. 

A szakemberek azt tanácsolják az ADHD-s felhasználóknak, hogy már a kezdetektől fogva tisztázzák a kommunikációs és randevú stílusokat. Emellett körülbelül három nap csevegés után térjenek át a digitális beszélgetésről a személyes találkozásra.

(Daily Mail)

(Borítókép: Éjszakai csetelés. Illusztráció: Getty Images)