A mediterrán, cukorban gazdag gyümölcs ugyan nem a leginkább ideális falat a vércukorszint karbantartására, ám a növény levelének fogyasztása ellenkezőleg hat szervezetünkre.
A fügefa levele gyulladás- és koleszterinszint-csökkentő, a vércukrot is karbantartó ételkülönlegesség.
A fügét a klíma átalakulásának köszönhetően az elmúlt pár évben már hazánkban is bátran termeszthetünk. A gyümölcs fogyasztásának számos előnye ismert, ám kevesebben tudják, hogy a levele is „csodákra” képes.
Erre jó a fügefa levél
A fügefa leveleit évszázadok óta használja a déli országok népi orvoslása, ugyanis számtalan olyan előnnyel bír a fogyasztása, melyek több szempontból is jótékonyan hatnak emésztésünkre. Friss kutatásoknak köszönhetően már tudjuk, nem véletlenül ették és itták meg leveleit már az ókori Egyiptomban és a Római Birodalomban sem. A fügefa zöld, tenyérhez hasonlító leveleinek elfogyasztása ugyanis szabályozza a vér glükózszintjét, és a diabétesszel összefüggő gyulladásokat is csökkenti. A benne található anyagok hatékonyak lehetnek a gyomorfekély kezelésében és a bélrendszeri rendellenességek elmulasztásában is.
(Dívány)
(Borítókép: Fügefa. Illusztráció: liu shanshan/Getty)