Egy éven át csak vörös húson és tojáson élt az amerikai Nebraska állambeli Milfordból származó Patrick Ensley, aki azért döntött a nem mindennapi étrend mellett, mert 136 kilót nyomott. Az egyre gyarapodó súlya mély depresszióba taszította őt, így elhatározta, hogy fogyni szeretne, ehhez pedig a mostanában nagy népszerűségnek örvendő húsdiéta mellett döntött. E szerint a trend szerint nem megengedett a zöldség- és gabonafélék fogyasztása, így jobbára csak állati eredetű terméket lehet enni.
Patrick Ensley végül napi fél kiló marhahúst és hat tojást fogyasztott, az eredmény pedig megdöbbentő volt.
A férfi nem kevesebb mint 63 kilót fogyott, és állítja, még sosem érezte magát egészségesebbnek.
„Mindenem fájt és merev voltam. A bokáim, a hátam és a térdeim sajogtak, nyomorultul éreztem magam. Ez mostanra mind elmúlt, felfrissültem, sőt a horkolásom is megszűnt, jobban alszom, és a munkában is jobb teljesítményt nyújtok” – árulta el az édesapa. Hozzátette, a depresszióból is sikerült kilábalnia, annak pedig kifejezetten örül, hogy a diétának köszönhetően láthatja felnőni a fiát.
Patrick Ensley pozitív tapasztalatai ellenére megoszlanak a vélemények arról, hogy a húsdiéta valóban előnyös-e vagy sem, hiszen ha valaki hosszú távon így étkezik, a szervezete sokféle tápanyagtól esik el, nem beszélve a koleszterin és a húgysav szintjének emelkedéséről, ami hosszú távon szív- és érrendszeri betegségekhez, valamint vesekárosodáshoz vezethet. Így mielőtt valaki húsdiétába fognak, mindenképpen egyeztessen a kezelőorvosával.
(LADBible)
(Borítókép: Vörös hús és tojás. Illusztráció: Getty Images)