Számos különféle fogás készíthető csirkemellből, nem véletlen, hogy az egyik legkeresettebb húsféle a boltokban. Sokan azonban nem tudják megfelelően elkészíteni, így az könnyen kiszárad. Ez ellen mutatunk most egy tippet!

A csirkemell az egyik legalapvetőbb élelmiszer egy háztartásban, hiszen rengeteg féle étel készíthető belőle. Az egyik legnépszerűbb grillezni, vagyis serpenyőben sütni, esetleg sütőbe rakni, ilyen esetekben azonban hamar kiszáradhat.

Ez ellen alapvetően úgy tehetünk, ha vékonyabb szeleteket vágunk a csirkemellből, majd fűszerezés után, forró olajon nagyjából 1,5-1,5 percig sütjük mindkét oldalát. Ilyen esetben nincs elég ideje távozni a húsból a benne lévő nedvességnek. Ezen kívül létezik még egy tipp, ha valaki esetleg jobban átsütve szereti a húst, mert fél attól, hogy az némileg nyers maradhat.

Ilyen esetben a legpraktikusabb lépés, ha sütés előtt bekenjük a csirkemellett mustárral, ami nemcsak finom ízt ad neki, de puhítja, szaftossá és omlóssá is teszi a húst.

Szintén jó ötlet mézes-mustárosan elkészíteni az ételt, a mustár mellett ugyanis a méz is savas kémhatású, ami szintén pozitívan hat a hús állagára. 

(Femcafé)

(Borítókép: Csirkemell salátaágyon. Illusztráció: Getty Images)