Valószínűleg a csokoládé nem az első összetevő, ami egy reggeli összeállításánál eszünkbe jut, ám egy táplálkozási szakértő mégis azt állítja, hogy ideális kiegészítője lehet a reggeli rutinnak. A spanyolországi Asztúriában élő Dr. Ramón de Cangas dietetikus elárulta, szerinte mi a tökéletes reggeli összetétele a 40 feletti korosztály számára: a hagyományos elemek, mint a gabonapehely, a gyümölcs és a tejtermékek alapvetőek, ám jobban járunk ha csokoládé vagy szardíniát is teszünk a tányérra.
„Úgy vélem, hogy a szakértők által hagyományosan ajánlott struktúra, amely magában foglalja a tejtermékeket, a gyümölcsöket és a gabonaféléket, általános tanácsként jó választás, de érdemes más élelmiszereket is beépítünk, mint például a diófélék, a magas kakaótartalmú csokoládé, a tojás és a szardínia" – mondja Cangas.
Nem csak az Omega-3 bevitelünket biztosíthatjuk így, de például a csokoládé reggeli fogyasztása egy korábbi Harvardon végzett kutatás szerint sokkal jobb a napi vércukorszint alakulását tekintve, mintha a nap egy későbbi szakaszában fogyasztanánk.
Ezek az étrendi változások a szakértő szerint különösen előnyösek a 40 feletti nők számára, mert a menopauza tüneteinek enyhítésében, és a jobb egészség kialakításában komoly szerepet játszhatnak.