A tüdőgyógyászként és intenzív orvosként is praktizáló Dr. Neena Chandrasekaran szabadidejében TikTok oldalán oszt meg ismeretterjesztő videókat. Legutóbb arról mesélt, hogy ha szeretnénk elkerülni, vagy legalábbis csökkenteni a buli utáni másnaposságot, akkor egy közkedvelt étellel ezt megtehetjük. Ez pedig nem más, mint a sajt.
„Ez azért van, mert a sajt sok fehérjét, zsírt és összetett szénhidrátot tartalmaz, amelyek bevonhatják a gyomor nyálkahártyáját, ami csökkenti az alkohol felszívódását. A sajt segíthet a szervezetnek az alkohol jobb anyagcseréjében is, és megelőzheti a májkárosodást.
@neenziemd Things they dont tell you pt 298 Cheese before alcohol can help prevent hangovers #cheese #alcohol #hangover ♬ original sound - Neenz
A sajt emellett segít visszatölteni a szervezetbe olyan tápanyagokat, amelyek az alkoholfogyasztás során kiürülnek a szervezetből. Szerinte ilyen például a B-vitaminok, és a kalcium.
„Ne feledjék, hogy a nulla alkohol jobb, mint a bármilyen alkohol. Ha azonban mégis iszik, az alkoholfogyasztás előtt próbáljon ki egy kis sajtot” – zárta videóját a szakember.
(Borítókép: másnapos férfi. Illusztráció: Getty Images)