Egy táplálkozási coach, aki maga is megküzdött a rákkal, most elárulta, milyen dolgokat nem használ többé a konyhájában.

Michelle Patidar, egy chicagói integratív táplálkozási és onkológiai coach Instagram oldalán dokumentálja, hogyan küzd a rák visszatérése ellen, miután túlélte a betegséget. Egy nemrég közzétett videóban Patidar megosztott egy listát azokról a dolgokról, amelyeket végleg száműzött a konyhájából. A gyógyulási tréner elmondta, hogy miután befejeződtek a kezelései,  „teljes konyhai felújítást” végzett. 

„Beletelt egy kis időbe, de most már úgy érzem, hogy én irányítom az egészségemet, mivel kiiktattam a konyhámból a káros, mérgező termékeket!" – mondja. 

Íme a teljes lista azokról a termékekről, amelyeket Patidar elmondása szerint kiiktatott, és hogy mivel helyettesítette azokat.

1. A finomított olajat extra szűz olívaolajjal, avokádóolajjal, kókuszolajjal, ghível és fűvel táplált tehenekből származó vajjal helyettesítette.

2. A tapadásmentes edényeket rozsdamentes acél és öntöttvas edényekre cserélte.

3. Az alumíniumfólia helyett fehérítetlen sütőpapírt használ.

4. A műanyag edényeket és szendvicsek tárolására használt műanyag zacskókat üvegedényekre és papírzacskókra cserélte. Patidar ezt egyébként „könnyű cserének” tartja, mondván, hogy igyekszik „minél gyakrabban nemet mondani a műanyagokra”.

5. Az illatgyertyák helyett finom illóolajokat használ. 

6. A műanyag vizes palackokat üvegre és rozsdamentes acélra cserélte.

7. A műanyag vágódeszkákat fából készült változatokkal helyettesíti.

8. Az ultrafeldolgozott élelmiszereket, a hozzáadott cukrokat és az ételfestékeket teljesen kiirtotta a konyhájából és az étkezéséből.  

9. A mérgező konyhai tisztítószerek helyett természetes változatokat használ.  

Patidar elmondta, hogy hét éve túlélő rákbetegként megértette, milyen fontos az egészséget holisztikus szemszögből szemlélni. 

„Bár a táplálkozás és a testmozgás létfontosságú összetevők, elengedhetetlen, hogy más tényezőket is figyelembe vegyünk, például a környezetünket és a naponta használt termékeket” – magyarázza.  „Az általunk használt tisztítószerek, a beltéri levegő és víz minősége, valamint az általunk választott főzőedények jelentős szerepet játszanak az általános jólétünkben.” 

(NyPost)

(Borítókép: vidám nő főz a konyhában. Illusztráció: Getty Images)