Sokkal finomabbá tehetjük a főtt tojást egy egyszerű konyhai trükkel. Elég csak egyetlen plusz hozzávalót a főzővízhez keverni, és nemcsak a tojás íze lesz jobb, de a hámozása is könnyebbé válik.

Jól passzol salátákba, különböző rakott fogásokhoz, sőt tésztaételekhez is: a főtt tojásnak számos felhasználási módja van, fogyasszuk akár reggelire, vagy valamely más főétkezés során. Nagy előnye, hogy könnyű étel, ugyanakkor tele van fehérjével, vitaminokkal – például  B12, D és A-vitaminnal –, valamint ásványi anyagokkal és egészséges zsírokkal. Mindemellett a testsúlycsökkentéshez is hozzájárulhat, reggelire fogyasztva ugyanis  hosszabb teltségérzetet biztosít, ezáltal csökkenti a napközbeni nassolás esélyét.

A legtöbben tisztában vannak a főtt tojás elkészítési módjával, hiszen az nem kíván nagy konyhai szakértelmet: egyszerűen csak fel kell tenni főzni, majd forrástól számítva nagyjából 8-9 perc alatt megkeményedik. Ha a sárgáját lágyabban, krémesebben szeretjük, elég az 5-6 perc is. Mindazonáltal létezik egy olcsó, szinte minden háztartásban megtalálható összetevő, amely nemcsak fokozza a főtt tojás ízét, hanem a főzés utáni hámozását is megkönnyíti.

Ez az összetevő nem más, mint a só, amelyből egy teáskanálnyit érdemes a főzővízhez keverni.

Ezt az apró lépést a nagyanyáink sosem hagyják ki, ha főtt tojást készítenek, így jó eséllyel a legtöbben sós vízben főzik a tojást, de ha esetleg ez eddig elmaradt, érdemes megjegyezni, hogy a só nemcsak kellemesebb ízt ad az ételnek, illetve a hámozást könnyíti meg, de a repedések kialakulását és a tojás sárgájának kifolyását is megakadályozza főzés közben.

(Femcafé)

(Borítókép: Tojásfőzés. Illusztráció: Getty Images)