Rengeteg házaspárral előfordul, hogy az egyik fél egy durva veszekedés után rávágja a másikra az ajtót és elmegy otthonról egy időre. Az viszont elég ritka, hogy az illető soha többet nem is tér vissza, miután egy szó nélkül lelépett. Még ritkább, hogy az adott személyről 9 év keresés után az derül ki, hogy újraházasodott, holott még el sem vált korábbi házastársától. Ebben a posztban pontosan egy ilyen történettel ismerkedhet meg, a főszereplő egy szerencsétlen amerikai asszony és egy olyan férfi, akinek a szerelemi élete innentől kezdve a bíróságon folytatódik. Történetüket először a Post-Crescent Media osztotta meg a világgal.

Karen és Adam Marx a '90-es évek végén jöttek össze Wisconsin államban. A nőnek három gyereke volt már, újdonsült szerelmének pedig kettő, és Mr. Marx ráadásul házas is volt. De a férfi ekkor még nem riadt vissza egy válástól, szét is választották őt a feleségétől 2001-ben, 2002-ben pedig összeházasodott Karennel, Valentin napján. A férj otthagyta a munkáját, de a jelek szerint a feleség gépkezelői állása hozott annyit, hogy meg tudtak élni belőle a gyerekekkel együtt. Sajnos azonban Marx urat nem lehetett csak úgy lefizetni, egy év elteltével egyszer csak elment otthonról. Ez még nem az a lelépés volt, amit a bevezetőben emlegettünk, az úr ekkor még hagyott hátra egy cetlit, amin azt üzente meg a feleségének, hogy nem bírja elviselni a gyerekeit. A férj egy idő után végül visszatért, sőt, dolgozni is kezdett, miután a család együtt Montanába költözött.

A problémák azonban nem oldódtak meg, egyrészt mert hiába a közgazdász névrokon, Mr. Marx folyamatosan többet költött, mint amennyit keresett. A feleség ráadásul arra kezdett gyanakodni, hogy a férfinak van egy szeretője. Ebben a hangulatban nem csoda, hogy voltak veszekedések – az egyik heves vita után a férj fogta a cuccait, bepakolt a furgonjába és elment, bármiféle magyarázat nélkül. Ez 2005-ben volt.

A történet egyik legrejtélyesebb részlete következik ezután: a feleség a következő 9 évet azzal töltötte, hogy férjét próbálta felkutatni, ahelyett, hogy örült volna, hogy végre megszabadult tőle. Persze annak fényében, hogy egyszer már lelépett, lehetett arra számítani, hogy ezúttal is vissza fog térni, de erre nem került sor. Marx asszony a Facebookon is kereste a férfit, de nem lett meg (nyilván volt annyi esze, hogy ne regisztráljon), 2012-ben viszont meglett az anyja. A feleség és az anyós már másfél éve voltak facebookos kapcsolatban, amikor az anyós kibökte, hogy fiának van már egy új felesége, bizonyos Marcie.

Ön szerint ki a nagyobb szemét?

Profitált bármit is abból a korábbi Marx asszony, hogy ekkor felhívta a rendőrséget? Érdemben nem, de azt azért el tudjuk képzelni, hogy mégiscsak jobban érezte magát egy kicsit, miután feljelentette bigámiáért a férjét, akivel már 9 éve nem találkozott. Mint kiderült, házastársa egyszerűen azt mondta mindenkinek, hogy ez az első házassága (új feleségének és a hatóságoknak egyaránt), és soha senki nem ellenőrizte állítását. A jelek szerint Marx asszony nem azért verte ki a balhét, mert továbbra is ő szeretne ennek a férfinak a felesége lenni: már be is adta a válókeresetet. Leendő exférjére a csalásért hat év börtönt, a bigámiáért további három és fél év börtönt is kiszabhatnak.

A poszt végére idekívánkozik, hogy azért nem ez volt az első eset a világtörténelemben, amikor egy nő az interneten találta meg, hogy férjének van még egy felesége: ha az ön hátán még nem áll a szőr, kattintson ide!