A mai posztban egy brit házaspárt mutatunk be, akik fogyásuk történetét mesélik el. Hallottunk már olyat, hogy valaki azért kezd el fogyózni, mert megunja, hogy folyton cikizik a súlya miatt, de James és Margaret Gibson esete azért (is) különleges, mert náluk a feleség apja volt az, aki megeresztett egy kellemetlen megjegyzést. Egy kis szurkálódás még nem a világ, de úgy azért elég kemény a dolog, ha az az ember saját apjától jön, ráadásul éppen tavaly a karácsonyi vacsora közben volt, hogy a papa beszólt valamit arra, hogy lányáéknak mekkora étvágya van. Innentől kezdve Gibsonék elkezdtek fogyózni, most már 42 kilóval könnyebbek.

Gibsonék akkor kezdtek el hízni, amikor megszületett második lányuk. A fodrászként dolgozó férj testsúlya egészen 127 kg-ig felment, míg ügyvédi irodában titkárnősködő felesége 79 kilót nyomott. Az apuka megjegyzésén kívül persze más is ösztökélte a párt a lefogyásra, mivel korábban Jamesnek azt mondta az orvos, hogy ilyen testsúllyal nem lehetne megoperálni.

A karácsonyi kis jelenet után ezért a pár elhatározta, hogy elmegy egy diétázós csoportba, ahol közösen, egy program szerint számolják a kalóriákat. Ennek segítségével idén karácsonyra ketten összesen 42 kilót adtak le, a férj 101 kilós most, a feleség pedig 63 kg-ra fogyott. Így mesélnek ők arról, milyen a közös fogyókúrázás:

Nem étkezünk annyira máshogy, mint korábban, csak máshogy főzünk. Nem előre kész szószt veszünk mondjuk, hanem mindent mi készítünk el. Együtt eszik a család.

Persze pár dologról le kellett szokniuk, nem járnak most már se hamburgerezni, se a halsütőbe, plusz elég sokat kellett költeniük ruhákra, hiszen amiket eddig hordtak, azok már túl nagyok rájuk. Mindenesetre Gibsonék beszámolójából eléggé úgy tűnik, hogy szerintük is könnyebb együtt fogyni:

Együtt járunk a csoportba, hogy segítsünk egymásnak, ha valamelyikünknek nincs jó hete, akkor ott a másik, hogy segítsen. Végre kezdünk visszafogyni a házasságkötésünkkori súlyunkra. Mert csak azután jöttek fel a kilók. Lett saját házunk, lettek gyerekeink, és egy kicsit elengedtük magunkat. Az ember észre sem veszi, nem látszik, ahogy kúsznak fel a kilók.

A fogyás azonban ezzel szemben elég látványos, ha még nem tette volna, kattintson a képre, nézze meg jobban Gibsonékat!