A brit Kyle Cassonról a Daily Mailnél még nagyon sokat lehet olvasni azon kívül, amit ebben a posztban összefoglalunk róla, de a fiatalember azt többször is hangoztatja, hogy ő ezt az egészet nagyon szerette volna és saját pénzből fedezte. 16 éves kora óta dolgozik és spórol (egyszer egy évben még nyaralni sem volt! – ezen azért egy kicsit felnevettünk majdnem), és 24 éves korában úgy döntött, az így összejött pénzből fogja kifizetni azt a kb. 14 ezer fontot, azaz mintegy hatmillió forintot, amibe a gyereke kerül. Vagyis most már került, mert az egész sztori már lezajlott, Kyle Casson kisfia már tavaly megszületett, elég rendhagyó módon, Alább a részletek.

A 40 közelében már rengeteg egyedülálló, gyermektelen nő dönt úgy, hogy mesterséges megtermékenyítést vesz igénybe és egyedül vállal saját gyereket. Az viszont valószínűleg viszonylag ritka, hogy valaki már 24 évesen úgy érezze, hogy bár nincs barátja/barátnője, egy pillanatig sem bírja tovább gyerek nélkül.

Még ritkább mindez feltehetőleg a meleg férfiak körében, de Kyle Casson egy ilyen kivételes eset, és ő azt mondta, hogy ha mindenki másnak lehet gyereke, akkor neki miért ne lehetne, amikor ő legalább rendesen gondját viselné a kicsinek és ellátná mindennel, amire szüksége van (szemben a sok horrorisztikus példával).

Szóval ő is elment egy úgynevezett termékenységi klinikára, hogy béranya segítségével gyereket szeretne. Anyukája is elkísérte, mert nagyon jóban vannak. Az orvosok azt tanácsolták, hogy az a legjobb, ha a mesterségesen megtermékenyített petesejtet egy rokon hordja ki, erre Casson ki is választott valakit a tágabb családi körből – de az illetőről hamarosan kiderült, hogy valamiért nem alkalmas. Ezek után Kyle Casson édesanyjára, Anne-Marie Cassonra esett a választás, hiszen végül is ő maga sem volt annyira idős, még a 45-öt sem töltötte be ekkor.

Az orvos bevallotta, hogy ilyet ő is akkor csinált először, devégrehajtották a beavatkozást. Egy ismeretlen petesejtdonortól vettek egy petesejtet, azt megtermékenyítették Kyle Casson spermájával, az embriót pedig beültették Klye Casson édesanyjának méhébe. Innentől kezdve már nincs több meghökkentő részlet a sztoriban: a terhesség ugyan nem volt 100%-ig zökkenőmentes, de sikeresen lezajlott, és tavaly júliusban császármetszéssel megszületett Miles Casson, és teljesen jól van mindenki.

Az anyuka-nagymama nem vállalta a természetes szülést, mert úgy gondolta, hogy az valamiért nem lenne helyénvaló, ha a saját fia gyerekét a természetes módon szüli meg. És annak sem örült, hogy az ő neve került bele anyaként a gyerek születési anyakönyvi kivonatába. De a kórház szabályzata ezt írta elő, úgyhogy első körben belenyugodtak a dologba, csak később vitték bíróság elé a dolgot – pontosan a tárgyalás miatt kapott nyilvánosságot az ügy a múlt héten.

Az illetékes brit bíróság most ugyanis kimondta, hogy az anyakönyvi kivonatot ebben az esetben meg kell változtatni, és a most már több, mint hét hónapos Miles Casson papírjaiban az áll, hogy édesapja tényleg a vér szerinti apja, azaz Kyle Casson, édesanyja nevéhez pedig az van beírva, hogy ismeretlen – tekintettel arra, hogy a petesejtdonor tényleg ismeretlen. Nincsen semmi jogellenes abban, ami itt történt – tette hozzá a bíró. Marie-Anne Casson most 46 éves, és készségesen felügyel az unokájára, amire szükség is lesz, mivel fiának hamarosan vissza kell mennie dolgozni a GYES-ről.