A fenti kisfilmet egy Joey Salads nevű Youtube-felhasználó készítette abból a célból, hogy figyelmeztesse a nőket egy fontos dologra. Illetve elsősorban inkább nyilván azért, hogy szerezzen egy csomó nézőt a Youtube-csatornájának, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne értelme megfontolni azt, amit mond, illetve bemutat.

Mondani sem kell, hogy természetesen semmi garancia nincs arra, hogy ezek a jelenetek nem megrendezettek, de különösebb okunk sincs kételkedni abban, hogy ez tényleg élesben így zajlott. Joey Salads három különböző helyzetben mutatja meg, hogy milyen egyszerű leszólítani egy csajt, odaülni mellé, beszédbe elegyedni vele, aztán egy alkalmas pillanatban drogot csempészni az italába.

Persze a dolog ott kezdődik, hogy legalábbis Magyarországon azért ennyire nem egyszerű csak úgy odacsapódni egy csajhoz, főleg akkor nem, ha az pont egy másik pasival van, mint itt az első videón. Másrészt azért a randidrogokat jellemzően valószínűleg nem így fényes nappal egy kávézóban szokták belekeverni az áldozatok italába, hanem inkább valami zenés-táncos, éjszakai szórakozóhelyen. De nyilván olyan szituációban a rejtett kamerás videózást sokkal nehezebb lett volna kivitelezni.

De a lényeg és az üzenet, amit Joey Salads rendesen a szájába is rág a nézőnek, annyi, hogy nem szabad az italunkat őrizetlenül hagyni egy szórakozóhelyen, sőt, még el sem szabad fordulni egy pillanatra sem, mert mi van, ha valaki belekever valamit. Persze a randidrogok kivédésének más eszköze is van, egyrészt az is bombabiztos módszer, hogy rögtön meg kell inni a piát, ahogy megkapjuk, de vannak drogjelző poharak és szívószálak is azoknak, akik folyamatos rettegésben élnek amiatt, hogy mi van, ha valaki megpróbálja őket bekábítószerezni. Félelemben élni nyilván nem kell, elővigyázatosnak lenni viszont azért érdemes.

Utóirat: természetesen a videó főszereplője, miután beledobott valamit a lányok italába, nem hagyta, hogy azt meg is igyák, hanem rögtön szólt, hogy mi a helyzet és felajnálotta, hogy meghívja őket egy újabb italra.