Ha karácsonykor van díszes troli, miért ne lehetne a lagziszezonban díszes villamos? Az alábbi esküvői képeket az MVK Zrt. Facebook oldalán találtuk, és ha nem lenne első pillantásra egyértelmű – igen, egy ifjú pár teljes násznépe ezzel a villamossal ment az anyakönyvvezetőhöz. A következő szöveg tartozik a fotókhoz:

Egy ifjú pár esküvőjére különleges díszítést kapott a 625-ös pályaszámú Škoda villamosunk. Kriszti és Ádám számára a feldíszített villamos ajándék volt, egyik rokonuk kedveskedett nekik ezzel az egyedi meglepetéssel. A násznép a feldíszített villamossal vágott neki a házasságkötő teremig tartó útnak társaságunk telephelyéről, ez volt az első alkalom, amikor egy miskolci szerelvény esküvői dekorációval feldíszítve a villamospályára kigurult.

Addig oké, hogy Miskolcon ez volt az első ilyen alkalom, de az MVK Zrt-től megtudtuk, hogy külföldön azért néha szintén elindítanak egy-egy esküvői szerelvényt, volt rá már példa Bécsben és Prágában is.

Sőt, a BKV-t is megkerestük, hogy a fővárosi helyzetről szintén tájékoztatni tudjunk mindenkit, aki Budapesten szeretne feldíszített járművet a nagy napra. A BKV sajtóosztályától ezt az információt kaptuk:

Volt már hasonló esküvői különjáratunk, a szervezés lehetséges, azonban a jármű külső feldíszítéséhez az Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélye szükséges.

Hurrá! A miskolci párnak, Krisztinek és Ádámnak sok boldogságot kívánunk, de vigyázat, a fenti képösszeállítás csak egy kivonat, ha mindent látni szeretne, kattintson át az MVK Zrt. Facebook-oldalára!