Bizonyos Josh Thompson egy brit fiatalember, aki Korfun teniszt oktatott. Megismerkedett egy 18 éves lánnyal, Abigail Hallal, összejöttek, szerelmesek lettek. Hall most a nyár végén kezdte el az egyetemet Sheffieldben, és még csak éppen, hogy elkezdődött a szemeszter, amikor beütött a tragédia: szerda este a lányt holtan találták sheffieldi lakásában. A rendőrség nyilatkozata szerint a halálesettel kapcsolatban bűncselekményre utaló jel nincs, de az egyelőre még nem derült ki, hogy mi okozta a fiatal lány halálát.

Nem csoda, hogy Thompson számára így még nehezebb ezt a borzasztó tragédiát feldolgozni. A fiatalember azt mondja, azt tervezte, hogy jövőre megkéri a lány kezét. Így most engedélyt kért a lány szüleitől, ennek birtokában elment egy ékszerboltba, vett egy gyűrűt, és megkérte vele a lány kezét – a lány halála után.

A gyűrűt fel is húzta a lány holttestének ujjára, a kezét le is fényképezte, és a fotót feltette a Facebookra – valószínűleg ez volt az, ami miatt a sajtóig eljtutott ez a tragikus történet. A kérdéses fotó a jelek szerint nem nyilvános, de a lányról és szerelméről a Guardiannél meg lehet nézni fényképeket. A lány kezét és a gyűrűt ábrázoló fotóhoz Thompson ezt fűzte hozzá:

Abigail Hall és én eljegyeztük egymást. Ő az életem.