Lukács arról írt nekünk pár héttel ezelőtt, hogy már 32 éves, de még soha nem volt párkapcsolata. Nem Lukács az első, aki ilyesmiről számol be, és a hasonló szituációban levőknek gyakran küldenek más olvasók csajozási/pasizási tanácsokat, hogy mi a teendő, hogy nagyobb esélye legyen, hogy összejöjjön a szerelem.

Erre most kapunk egy levelet valakitől, akinek viszont ellenkező a reakciója. Az ő álneve Amaranta, és ő azt válaszolja Lukácsnak, hogy ne akarjon párkapcsolatot, mert az annyira nem is nagy szám, mint amilyen fontosnak be van állítva. Hogy miért, azt persze már nem meséljük el helyette, érdemes elolvasni Amaranta levelét. Nem túl hosszú az írás, de bármiben le mernénk fogadni, hogy önnek eszébe jut majd róla egy-két gondolat vagy esetleg sztori. Nagyon jó lenne, ha ezeket megírná nekünk a Randiblog e-mailcímére, mert kíváncsiak vagyunk az ön véleményére és tapasztalataira is!

Először is: a kapcsolat/szerelem túlértékelt.

Nekem is van egy kapcsolatom. 5 éve. Dögunalom. Ne értse senki félre. Hasonló  svádájú, mint te. Jóképű, sportos, jó állása van. Ő hasonlóan élte az életét. Későn érő típus. Kevés kapcsolata volt.

Én annyit mondhatok, hogy egy kapcsolat sokszor szívás. Mégha van is szeretet, sok perc telik el idegeskedéssel, békalenyeléssel, áldozathozatallal. Alapvetően azt gondolom, hogy azért nincs még kapcsolatod, mert:

  1. előbb magadat kell szeretned... buli...
  2. szerintem akkor lesz kapcsolata valakinek, amikor mind két fél tudatosan eldöntötte, hogy akar, és kiáll a kapcsolatért. Tehát sokszor volt úgy nekem is, hogy nem jókor találkoztam.
  3. sose hagyjad magadat leamortizálni a nők miatt. Itt lehet az ideje a pénzgyűjtésnek. Lakásvásárlásnak. Karrierépítésnek. Melyik nő akar egy nincstelen, állástalan harmincas fiúval családot alapítani?
  4. sose bánd, hogy ha valaki dobott. Intelligensen felül kell emelkedni. Én már nem adnék bele 100 százalékot egy szerelembe. Csak 49-et. 51 százalék nálam marad, ha mégis pofára esnék, fel tudjak állni.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.