Norwood Thomas 1944-ben, 21 éves korában érkezett az USA-ból Londonba, hogy részt vegyen a II. világháborúban. Itt ismerkedett meg az akkor 17 éves Joyce Morrisszal. A kapcsolatuk nem volt hosszú életű, Thomasnak el kellett mennie Franciaországba, és ugyan a háború után próbálta magához hívni Morrist az USA-ba, a lány nem akart menni - írja a Jezebel. A történet 71 évvel később kapott folytatást, nem is akármilyet. Thomas túltette magát a fiatalkori szerelmén, megházasodott, gyerekei születtek, a régi szerelem eszébe sem jutott. A felesége viszont 2010-ben meghalt, és a férfi egyre többet gondolt a régi szerelemre. A sors ócska romantikus filmekbe illő fordulatot hozott egy nap.

Egykori szerelme fia, Robert felvette a kapcsolatot az ő fiával, Stevennel. Kiderült, hogy Joyce Morris is próbál rátalálni egykori szerelmére, és a sikeres kapcsolatfelvétellel az is kiderült, hogy a próbálkozások végre célba értek. Morris Ausztráliába költözött, ott él a családjával Adelaide-ben.

Thomas természetesen elhatározta, hogy meglátogatja. Az erről szóló első hírek még tavaly novemberben jelentek meg, és már akkor összedobtak a férfi utazására 7000 dollárt (kb. 2 millió forint) a lelkes internetezők.

A személyes találkozás még várat magára, de a hírek szerint a 93 éves Thomas és a 88 éves Morris együtt töltik majd idén a Valentin-napot.

Egyelőre csak virtuálisan vették fel egymással a kapcsolatot, de Thomas azt mondta, amikor Morris először Tommynak, a becenevén szólította a videocset közben, akkor olyan érzelmek szabadultak fel benne, amikről nem is tudta, hogy léteznek. Egy korábbi hasonló sztorinak házasság lett a vége, várjuk itt is a folytatást!