Pontosabban a lány apja. De az is lehet, hogy rengetegen értékelnék a puszta kézzel megszerzett fogat. Egy szuper infógrafika összegyűjtötte a legérdekesebb udvarlási szokásokat világszerte, ebből derült ki, hogy a Fidzsi-szigeteken nem ritka, hogy a fiú egy bálna fogával kéri meg a lány kezét az apjától. Igazából jobb is, mint a gyémánt. 

Omiai

Persze a legtöbb hagyomány már csak kevés helyen maradt fent, Japánban az omiai is ilyen, ami egy harmadik félt takar, aki szépen elrendezi a házasságot. Vagyis kerítő. Vannak, akik nem hiszik, hogy egy házasság épülhet a szerelemre, ekkor jön a kerítő, megold mindent. Mint Mulánnál, férjhez akarták adni, csak ő inkább levágta a haját, és elment háborúzni az apja helyett. 

Van az a pont, amikor egy fához kell menni

A hindu asztrológiában a Mangal Dosha kombinációja nem túl szerencsés. A rossz jegyben született lány házassága el van átkozva, ezért nem árt, ha az igazi előtt hozzámegy egy fához, abból nem lehet baj. 

Kanalat a kanálnak

17. századi szokásról van szó. Egy rendes walesi fiú faragott kanalat ad a nőjének. Reméljük, minél többen tartják ezt a szép hagyományt. Azt se felejtsük el, hogy nemcsak dísztárgyról van szó, ebédnél is funkcionál. 

Muszáj sírni

Vannak olyan kínai lányok, akiknek úgy egy hónappal az esküvő előtt minimum egy órát kell sírniuk minden nap. Gyakran az anyukával, esetleg nagymamával kell bőgni. 

Lereszelné a fogait, hogy boldog legyen a házassága?

Indonéziában azért reszelhetik hegyesre a lányok fogait (hatot!), hogy így elűzzék a gonoszt, megszabaduljanak a fő bűnöktől az esküvő előtt. Itt megnézheti, hogy faragják a fogakat az éles szerszámmal. 

A kunyhó

A kambodzsai Kreung törzsben a férfiak építik a fakunyhót a lányaiknak, hogy itt ismerkedhetnek a fiúkkal. Vagyis ez egy szexkunyhó, nincs mit szépíteni. A törzsben a lányok jó korán vesztik el a szüzességüket, hátha így előbb megtalálják az ideális férjet. 

Akkor boldog Valentin-napot mindenkinek!

Aki utálja, annak is. 

(Forrás: Visually)