Mindenki máshogy gyászol, de ebben a posztban egy olyan srácot mutatunk, aki közfelháborodást váltott ki Nagy-Britannia-szerte azzal, hogy hogyan reagálta le barátnője elvesztését – akinek a haláláért ráadásul ő maga volt felelős. A 19 éves Mentesh Da Silva ugyanis tavaly nyáron 18 éves barátnőjét, a Canterburyben élő Emily Lakert vitte magával az autójában egy este, amikor Kentben balesetet szenvedtek, amibe a lány belehalt. Tanúk szerint a fiatalember nagyon gyorsan hajtott.

Bár az ügy megrázó, nem sokban különbözött sok hasonló sztoritól mindaddig, amíg a fiatalember nem küldött egy olyan üzenetet, amiben azt írta az eseményekről, hogy „shit happens”, ami magyarul kb. annyit tesz, hogy „hát ez szar ügy” vagy „van ilyen”.

Ráadásul ezt az üzenetet három héttel azután sikerült posztolnia a Mentesh Mouherrem néven is ismert fiatalembernek, hogy a baleset miatt indult büntetőügye véget ért a bíróságon azzal, hogy 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A srác ügyvédje azzal érvelt a bíróságon, hogy a fiatalembernek „extrém bűntudata van és nagyon megbánta”. Ehhez képest privátban így írt Da Silva a történtekről a lány családjának egy tagja számára:

Véletlen volt, van ilyen. Tudom, hogy boldogabb, ahol most van, mint amilyen Canterburyben volt a sok faszfejjel

Nem túl szép dolog egy magánüzenetet nyilvánosan megosztani, de amikor ezt az üzenetet ez a bizonyos családtag megmutatta az elhunyt lány édesanyjának, Julie Swinerdnek, ő feltette azt az internetre, és innen indult az egész botrány. Többek között a Metro nevű lap is lehozta a sztorit, és meg is szólaltatták Emily Laker felháborodott szüleit. Az édesapa, Ross Laker így nyilatkozott:

Emily halála hatalmas űrt hagyott az életünkben, és elképzelhetetlen fájdalmon és szenvedésen mentünk keresztül, amit csak súlyosbítottak annak a fiatalembernek a szavai és cselekedetei, aki felelős az egészért...

Az is rosszul esett, hogy pár órával azután, hogy elítélték, azt írta, hogy „Innen már csak előre és felfelé vezet az út!”, de az egyenesen gusztustalan, hogy a lányom halálát egy „szar ügy”-gyel elintézi, és hozzáteszi, hogy jobb is neki, hogy meghalt. A bíróságot meggyőzte arról, hogy megbánta, de ha csak egy kicsit is értené, hogy mennyi fájdalmat okozott, nem mondana ilyet.