Sajtóközleményt kaptunk a Magyar LMBT Szövetségtől és a Heves megyei LMBTQI-emberek csoporttól, amit saját figyelemfelkeltő akciójukról küldtek szét. A közleményhez három fotó is tartozik egy új graffitiről, valamint a következő leírás:

A frissen felfestett színes graffiti Eger egy forgalmas pontján, a Vár melletti aluljáróban hirdeti: leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI) emberek itt is élnek. A helyi csoport célja, hogy közösséget szervezzen, információt nyújtson és növelje az elfogadást a városban.

Nem tudjuk eldönteni, hogy szándékos-e, de önmagában a csókolózó szerelmesek rajzáról első pillantásra nem egyértelmű, hogy itt most egy melegpárról van szó. Ott van viszont a facebookos keret és a szivárványos háttér, ami természetesen minden kétséget eloszlat arról, hogy mi az üzenete ennek a falfestménynek.

Volt egy kis átadóünnepség is, amivel kapcsolatban a sajtóközlemény kiemeli, hogy az esemény megszervezéséhez és a területhasználathoz Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a hozzájárulását adta. Ha érdekli a téma, akkor ajánljuk egyébként ezeket a fotóinkat is, a Deák téri roma melegesküvős akcióról szóló posztot látta már?