Többször beleolvastam már a Velvet cikkeibe, különösen azok a témák érdekelnek, melyek párkapcsolatokról szólnak, azon belül pedig kiváltképp az olvasói levelek tudnak megérinteni. Ezek az igaz történetek azok, melyek tényleg érdeklik az embereket, hiszen valós esetek, valódi érzelmekkel. A levelek végére azonban rendszerint szomorú, vagy ideges leszek, melynek oka az a tudatlanság, ami a mai világot jellemzi.

Ennek az oldalnak a szerkesztőjeként én is rendszeresen kapok leveleket, igaz más típusú emberektől, mint a Randiblog, de a problémák gyökerét ezek a történetek sokkal jobban megvilágítják. Még mielőtt bárki megijedne, hogy keresztényként téríteni szeretnék, megnyugtatok mindenkit: Istenről most nem írok egy árva szót sem. Egyszerű logikai következtetés következik, melyet azonban számos valós eset támaszt már alá.

Ebbe a kedves és alapos bevezetőbe egyszerűen nem tudtuk volna hova beszúrni a saját bevezetőnket, szóval akkor álljon most itt annyi, hogy ezeket a sorokat egy Domicián álnevű olvasónktól kaptuk. Írtak már nekünk olyanok, akik amellett érveltek, hogy jobb nem élni szexuális életet a házasságkötés előtt, és Domicián is ehhez témához szól hozzá. Ha önnek van véleménye és főleg tapasztalata ebben a kérdésben, kérjük, írjon ön is! A Randiblog e-mailcímén várjuk hozzászólását.

A fő probléma a korai szex. Lehet prűdnek vagy régimódinak nevezni azokat, akik a házasság utáni első alkalomban hisznek, de ezek a kapcsolatok sokkal szorosabbak és kitartóbbak, mint bármely másik. Hogy miért? Mert a szex nem vette el az eszét már a kapcsolat elején az embernek. A szerelmeseknek lehetőségük van valóban megismerni egymást, kialakulhat egy tényleges érzelmi kötődés, ami nem csak testi vágyra épül, hanem a lelki szükségletekre.

A folyamat normális velejárója, hogy eggyé akarunk válni a másikkal, de ezt majd csak akkor kellene megtenni, amikor biztosak vagyunk abban, hogy csakis őt akarjuk. Ez lesz a jutalma a kitartó várakozásunknak, melynek köszönhetően olyan érzelemmel kötődünk majd egy emberhez, amit más módon nem lehet átélni. Ha ez nem így történik meg, akkor kevés esélyünk van a teljes életen át tartó valódi szerelemre. Igen, lehet egész életen keresztül szeretni egymást, ez nem csak valami filmbéli kitaláció.

Nem akarok álszent lenni, nekem is volt egy szexuális kapcsolatom a feleségem előtt, sőt a feleségemmel is a házasságunk előtt. De vallási okokból úgy döntöttünk, hogy a házasságunk előtt fél évre abbahagyjuk, nem szeretkezünk a nászéjszakáig. Nem költöztünk még össze, így ez könnyebben ment, mintha már együtt éltünk volna. Ebben a gyötrelmes fél évben tudtuk igazán megismerni egymást, valóban meggyőződni, hogy a másikat akarjuk és szeretjük, és minden kis rigolyáját el tudjuk viselni majd egy életen át. Az előtte lévő 6 év ismerkedés mintha teljesen felesleges időpocsékolás lett volna, mintha nem is ismertem volna meg igazán.

És amikor eljött a nászéjszaka, az olyan érzelmi szálakkal kötött össze minket, hogy azt azóta sem haláleset, sem a szülők hülyeségei, sem a munkahelyek, de még a házasság előtt elkövetett bűneink (megcsalás) sem tudták szétszakítani. És ezt a boldog beteljesülést azóta újra és újra át tudjuk élni szeretkezéseinkkor. Azóta mindketten úgy érezzük, hogy a házasság előtti szex csak hátráltatott minket, és óriási szerencsénk volt, hogy ezen változtattunk.

„Ha nem jó a szex, nem működik a kapcsolat!” – tudom, hogy sok ember véleménye ez, de ők csak az igazság felét ismerik. Ugyanis nem a jó szex jelenti a jó kapcsolatot, hanem a jó kapcsolat velejárója a jó szex. És igen, az együttléteket lehet használni békülésre, saját érzelmeink kitombolására, de ha ez nem egy megalapozott párkapcsolatban történik, akkor a hatása csak ideig-óráig tart. Higgyétek el, mert átéltem minkét oldalt, de 6 év házasság után tudom, melyik a jó döntés.

Többen írtak meg már olyan élettörténetet, amikor egy jó kapcsolatban éltek, szerették egymást, csak hát a szex nem működött, ezért szétmentek, vagy megcsalás lett a vége. Az igazság az, hogy ők valamit nem vettek észre, ami miatt a szex sem volt jó. A látszólagos boldogságot amikor jobban megvizsgáltuk, bizony sokszor kiderült, hogy valami mégsem volt annyira rendben, esetleg hiányzott a teljes őszinteség, talán éppen a szex terén, stb.

Szóval az én eddigi tapasztalataim, és mások életének megismerése után csak azt tudom mondani, hogy a szex az egyik legcsodálatosabb dolog a világon, de tudni kell, hogy mikor jött el az ideje. Ennyit szerettem volna csak írni jó tanácsként azoknak, akik még nem találták meg az igazit. Ha csak egy-két embernek segítek vele, már megérte!

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.