Olivia Newton-John és Patrick McDermott kb. 9 évig járogattak egymással. Az ausztrál származású, többek között a Grease-ből is ismert színésznő-énekesnő a kilencvenes évek derekán jött össze a koreai származású, de örökbefogadottként az USA-ban nevelkedett kameramannal.

Aztán 2005. június 30-án, azaz szinte napra pontosan 11 éve, McDermott hajózás közben eltűnt Kalifornia partjainál. Először azt hitték, meghalt, de egyre többször érkeznek hírek arról, hogy él. Most újra megerősödtek a pletykák, nem véletlenül.

Tipp: ha ön csak egy kicsit is híres, de azt szeretné, hogy vége legyen, ne írjanak többet önről, akkor ne rendezze meg saját eltűnését titokzatos körülmények között, hanem maradjon ott, ahol van, csak ne csináljon semmi érdekeset egy ideig. El fogják önt felejteni. Ha azonban érthetetlen módon eltűnik egy halászhajóról, akkor 11 év után is hírértéke lesz annak, ha meglátják önt valahol Mexikóban.

Persze főleg akkor, ha az ön exe évtizedekig a világ leghíresebb, legkörülrajongottabb női közé tartozott.

Szóval ennek a Patrick McDermottnak egy korábbi (mármint Olivia Newton-John előtti) kapcsolatából született egy fia. A találgatások szerint az is lehet, hogy azért tűnt el ilyen furcsa módon, csak úgy egy hajóról, mert nem akart többet tartásdíjat fizetni, és azt akarta, hogy halottnak higgyék. (Olivia Newton-Johnnal előző nap úgyis pont szakítottak.)

2005. június 30-án McDermott befizetett egy hajókirándulásra, egy, a kaliforniai partszakaszhoz közeli szigetre, amin rajta kívül 22-en vettek részt. Eltűnését csak akkor vették észre, amikor a hajó visszaérkezett. Hátrahagyott azonban egy táskát, amiben benne volt többek között a tárcája, kulcsai, útlevele, jogosítványa.

Olivia Newton-John kerestette is egy ideig, mert a szakítás után aggódott érte, de aztán felhagyott a kutatással, és három évvel később férjhez is ment valaki máshoz.

A sajtó azonban nem adja fel olyan könnyen, 2010-ben is voltak találgatások, hogy McDermott valószínűleg még él, idén pedig kétszer is jelentkeztek szemtanúk annak ellenére, hogy McDermott gyerekének anyja négy éve azt állította, hogy biztos benne, hogy eltűnt férje már halott.

Most viszont a Radaronline.com véli tudni, hogy McDermott igenis életben van, állítólag hajókon él, most legutóbb egy gazdag mexikói család hajóján dolgozott. A munkaadói tudták, hogy kicsoda, de a hír szerint védelmükbe vették McDermottot, igaz, ennyi idő után már az sem világos, hogy a férfi ki elől bujkál még mindig, ha tényleg életben van. Plusz kicsit paradox a hír annyiban, hogy ha gazdag mexikóiak tényleg megígérték, hogy titokban tartják, hogy McDermott él, akkor hogy lehet, hogy a hír most mégis benne van az újságokban?

Olivia Newton-John elől nyilván nem kell menekülnie, hiszen vele szakítottak, és úgy tűnik, a volt feleség sem akar már tőle semmit. Lehet, hogy továbbra is vannak tartozásai? Lehet, hogy csak a médiában nem akar szerepelni? Egy biztos: ez a sztori Olivia Newton-John exének eltűnéséről továbbra is az évszázad egyik legérthetetlenebb celebtörténete, szóval nem csoda, hogy az embereket még mindig foglalkoztatja, hogy mi lehet ezzel a férfival. Nézze meg ön is a képeket, bár ezek alapján nem valószínű, hogy fel tudná ismerni McDermottot, hiszen több, mint 10 éve készültek.